Share |

Street For Art 2012 - festival nejen o Jižáku

repro k akci

Street For Art je původně lokální festival, který však přerostl přes hranice městské části. Stal se pro mnohé lidi důvodem návštěvy odlehlé lokality Jižního Města, tedy jakýmsi pojítkem mezi centrem a periferií. Zachovává si však stále svůj lokální charakter – zapojuje místní umělce, dobrovolníky, spolupracuje se školami a řeší témata, která jsou pro lokální kulturu aktuální. Ne jinak tomu bude i na 5. ročníku festivalu.

Hlavním tématem festivalu SFA 2012 je Kultura v místě, ve kterém žijeme. Vztah k místu je základním předpokladem kulturní sounáležitosti. Je to místo, které může být naším domovem, místo, kde jsme vyrůstali, kde jsme něco zažili, může to být ale i městská čtvrť či celé město, které máme rádi. Takové místo pak formuje způsob našeho života, generuje vzorce našeho chování, nese tradice našich předků a tříbí náš vkus.

Po dobu 9 dnů vyroste na Jižním Městě zbrusu nová divadelní scéna – Divadlo Šnek. Divadlo je život ve zkratce. Divadlo je s lidmi a o lidech. Divadlo je aktivní komunikace. Divadlo je setkání. Divadlo je umění. Divadlo jsou prkna, která znamenají svět kolem nás…

A na co  dalšího je na programu?

Divadelní premiéra projektu Jižák, město snů Petry Tejnorové
DOXagora ve veřejném prostoru
Workshopy urban gardeningu / KOKOZA
Koncerty / Bonus & Temný Síly
Konference o kulturní politice / Za Česko kulturní, KVAS
Diskuze o divadle na Jižním Městě
Výlet metrem s Pavlem Karousem

atd. atd.

Street For Art 2012 se koná od 18. – 26. května 2012 u stanice metra Opatov.

www.streetforart.cz
https://www.facebook.com/streetforart


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.