Share |

Tip na second hand: Fifty-fifty

foto Bet Orten

 
Praze rozhodně takovýhle sekáč chyběl. Né, že by v osvědčených hrabárnách typu Zlatníky, Radotín, nebo Ruzyně nenašel člověk po hodině hrabání pár dobrejch kousků, ale nebudem si nic nalhávat, prostě na to není energie vždycky, nemluvě o tom, že je to dost z ruky. A tak pro ty, kteří hledají alternativu je tady Fifty-Fifty. Je to výběrový sekáč, je asi tak 15x menší, než haly na okrajích Prahy, ale zato se tam nemusíte v ničem hrabat. Fantastická majitelka Zina Zajícová to udělala místo vás. Má svůj zdroj kdesi v Německu, kam pravidelně jezdí pro „nové“ zboží. A opravdu jako nové vypadá, až na to, že je přibližně z dob 1960 až tak 1990. Tahle dáma má nejen opravdu dobré oko, ale taky hodně zajímavou životní story. V roce 1986 emigrovala v kufru auta do Německa. Její dcera tehdy jela s jinými lidmi zvlášť v autobuse. Vše se povedlo a nikdo je díky bohu nechytil. A tak žili v Německu, kde se narodil Ziny syn, až do nedávna. A i přes to, že původně je Zina z Brna, nastěhovala se společně s manželem a synem po návratu do Prahy. Dcera žije nyní v Šanghaji a pracuje jako velmi úspěšná grafička pro známé značky. Mimo jiné vytvořila krásné „kníraté“ logo pro Fifty-Fifty.
  Jak sama říká, sekáče vždycky milovala, a nejen kvůli dobré ceně oblečení, ale i proto, že starší kousky jsou čato kvalitnějši, než to co dnes koupíte v obřích řetězcích. Také se ji na celé myšlence líbí fakt, že se tím oblečení recykluje.
  Až půjdete navštívit Fifty-Fifty určitě si rezervujte víc času, nejen protože si budete chtít vyzkoušet ty skvělý hadry hezky v klidu (pak se zaseknete u pásků, u bot, kabelek...) ale taky pro to, že s paní Zinou se zapovídáte ani nevíte jak. Je to inspirativní a statečná žena a stejně jako ona i její skvělej obchůdek ma styl a názor. A na dotaz co dělá proti šedi odpovídá: „otevřela jsem Fifty-Fifty“.
Adresa: Slezská 28, Praha 2 - Vinohrady
FB: https://www.facebook.com/pages/Secondhand-Fifty-Fifty/431332926904405?fref=ts
foto a text: Bet Orten
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.