Netsky v zelinářství? V Praze ano!

foto autorka
foto autorka
Belgičan Netsky otevřel svůj ani ne hodinový set mezi hlávkami zelí mým nejoblíbenějším Whistle songem. V hale č. 22 pražské holešovické tržnice rozbalil svůj mixážní pult přímo za prodejním pultem zelináře Jiřího Buchela.
Jeho původní vystoupení 13. října v Roxy se beznadějně vyprodalo. Když zmizely i lístky přidaný páteční koncert, rozhodli se producenti uspořádat v pátek odpoledne v hlavním městě ještě jednu session, a to na netradičním, do poslední chvíle neznámém místě.
Lokaci jsme se dozvěděli až pár hodin předem a podle slov samotného Netskyho bylo i pro něj farmářské tržiště unikátním prostorem. Musela jsem uznat, že atmosféru drum and bass setů rozhodně z velké části dotváří klubové nebo festivalové prostředí, tma, světelné efekty… To vše zde sice chybělo, náladu ale několika desítkám fanoušků pozvedly nejen české švestky, brambory, dýně hokkaidó nebo sladké hrušky v bednách okolo, ale také usměv samotného DJe, který vypadal pobaveně.
Opravdový záchvat smíchu dostal ve chvíli, kdy přímo před jeho profi vybavením začal zelinář se zákazníkem vybírat hlávky zelí. Oba páni tak ukončili i naši debatu o tom, jestli pořadatelé veškeré zboží před akcí vykoupili a nebo prodej dál běží a prodejcům naopak stoupají tržby. Úspěšný vliv na byznys s ovocem a zeleninou prokázal i finální potlesk, kdy někteří z fanoušků zahrozili pórkem.
Netsky se za mixák po posledním kousku už nevrátil, což je ovšem v očekávání víkendového dvojáku v Roxy logické. Ať už se dneska do klubu dostanete, nebo ne, jukněte na foto a minivideo (omlouváme se za mobilní kvalitu) z povedeného pražského warmupu DJe světového věhlasu.

dav

Comments

comments

Vyhledat