Nová hudba v Radiu 1

koláž Radio 1
koláž Radio 1

Další dávka tipů na novou hudbu z celého světa od Zdeňka Lichnovského z Radia 1!

NOVÉ SINGLY ZE SVĚTA 

Angel Du$t – Bang My Drum / načneme to něčim ohavně chytlavym, ok? baltimorský pankáči lákaj na březnovou desku a nezapomínaj na saxofonový sólo. ceníme, podupáváme, těšíme se.
Angelo de Augustine – I Could Be Wrong / více než oblíbenec sufjana stevense (ten mu na svym labelu vydává desku, doprovází ho na klavír, nebo mu režíruje klipy) nám dodá kalifornský cíťo. všechno, co můžete čekat od astmatický kočičky taky dostanete. obnažte lednovej večer celou deskou, je to moc pěkný.
Apparat – DAWAN / saša kruh dodal chytlavej, nalomenej a zprudka filmovej jam. potěší též konstruktivní dialog živejch bicích s baskytarou kořeněnej táhlejma syntetickejma plochama. tak 3. dubna na spectaculare, že jo.
Avey Tare – Saturdays (Again) / chlapec z animal collective nám udělal radost a natočil zlehka vytripovanou, ale o to písničkovější lo-fi baladu. komplet desku nahrál na osmistopej tascam z osmdesátejch let. ten se má, co?
Balthazar – Wrong Vibration / tahle, u nás podivně populární, retropopová kytarovka se rozhodla vyložit veškerý trumfy a na svý čtvrtý desce fever vsadila všechno na charisma dvou ústředních chlapíků. ne vždycky se to zadaří na sto procent, ale v tomhle případě jsou ty vibrace správný. teda. chci říct špatný. desku přikládáme.
Beck – Tarantula (ft. Feist) (Colourbox Cover) / zdá se, že cuaronův film roma zapůsobil na pestrou škálu hudebníků. až tak, že vyjde kompilačka skladeb tímhle snímkem inspirovanejch. prej se tomu řiká post-soundtrack, muhaha. mezi tučný jména patří třeba patti smith, laura marling, dj shadow, či billie eilish. beck se rozhodl střemhlav vrhnout do nezkorigovatelnýho sentimentu v týhle předělávce od osmdesátkový kapely colourbox. 
Better Oblivion Community Center – Dylan Thomas / věčnej pionýr folkovýho emíčka conor oberst a kalifornskej objev chytrejch balad phoebe bridgers společně vydali nečekanou desku. a ještě k tomu povedenou! utrhněte si pro sebe kus tý starý ameriky. album máte níže. mimochodem je mnohem našláplejší, než by se podle tohohle neumělýho popisku mohlo zdát.
Billie Eilish – bury a friend / mávám směrem na klárku nemravovou. velkej talent chytrýho popu a její nejstrašidelnější song. fantastická produkce zajistí to, že vám při poslechu přes sluchátka přijde, že ta píseň hraje přímo z totálního nitra vaší hlavy. velkej zážitek a upřímně od ní i nadále čekám jen to nejlepší. debut koncem března, tak šup!
Boy Harsher – LA / tak přece troška tý tradiční synťákový temnoty neuškodí, no ne? honza nesouhlasí, ale mnozí se v tom jistě najdou. desku pro všechny zájemc přihazuju.
Brutus – War / „Brutus je česká rocková a taneční skupina, která pro svůj styl razí termín pravý bigbít. Skupina je považována za legendu českého tancovačkového bigbítu.“ tak tu pro vás nemám. pardon. tohle je fantastickej, belgickej post-hardcore. zpěvačka/bubenice dá báječně vzpomenout na takový savages. tlak jako blázen. znáte z pořadu buzz.
FEWS – More Than Ever / song o absolutní apatii. podanej a vodzpívanej, jako kdyby fakt už na ničem nezáleželo. a někde v tom je schovanej strašně chytlavej refrén. dávejte si pozor, aby vás ty mouchy nakonec nesežraly. i když vono stejnak… 
Fidlar – Get Off My Rock / zdravim kolegu napřesdržku. neukočírovatelný vožralové z LA furt baví. dejte celý album a budete téměř volný.
Florence + The Machine – Moderation / tumáte zrzavej nášup. jak to, že se jí ty refrény furt tak dařej? v tomhle případě fakt neni vo čem. hraje to.
Glen Hansard – I’ll Be You, Be Me / tak když už jsme u těch lidí bez duše. tenhle song rozhodně nevynechejte. já koukám jako puk. fantasticky přidušená věc, která se ke konci rozprskne do kaskády smyčců a skřeků. žádná chcípárna, spíš to leze někam ke caveovi. glen naloží desku v dubnu. to beru.
Graeme – Desire / zalovil jsem ve složce stálice pořadu the workout. a zklamanej jsem nebyl. tahle tučná instrumentálka se motá někde vokolo dubstepu, future bassu a arpedžový vyhrávačky. zatlačí vás to na těch správnejch místech, to slibuju. těžko dohledat, o koho jde. tak se spokojme se jménem charlotte.
Guided by Voices – The Rally Boys / ultraproduktivní legendy indierocku z ohia maj venku další desku. přikládám a tenhle song s neskutečně povedenym refrénem prostě nejde nenasadit. a minuta čtyřicet k životu prostě vystačí.
Hand Habits – can’t calm down /  tuhle kazetu si nadepíšu jedinou poznámkou. „do auta“. písničkářka meg duffy se v tomhle kusu ptá na nepříjemnou otázku: „co když se uklidnit nedokážu a už jsem se tak prostě narodila?“. ceňte harmonie a krásnej refrén, album brzo.
HVOB – Bloom / víme, známe. a s josefem se shodnem, že je to možná ten nejlepší trek, co tohle rakouský duo kdy vydalo. uvidíme, zda to stvrdí nový album rocco a taky dubnovej koncert v roxy.
CHAI – Fashionista / řiká vám něco termín neokawaii? s japonskym konceptem roztomilosti fantasticky válčí tahle dívčí čtveřice. v březnu budeme album PUNK protáčet jako diví, za to vám ručim.
Interpol – Fine Mess / řekněme si to na rovinu, posledních pár desek interpol stálo za starou bačkoru. jakmile ale vyměněj příliš kontraproduktivního přemejšlení za dobrej bordel, tak to maká. což je přesně tenhle příklad. kytary, basy a bicí melou pátý přes devátý. a je to prostě neodolatelný.
Júníus Meyvant – Let It Pass / ježišmarja to je tak příjemný. bezstarostnej soulfunk tak nějak po seversku. tenhle mocně zarostlej islanďan v březnu vystoupí v rock café. tak se připravte. album přibaluju.
Lamb – Armageddon Waits / a kdo, že bude hrát toho novýho bonda? těžko říct, ale song už by klidně mohl bejt vybranej. jistota éteru a připravovaná nahrávka na duben.
Little Simz – Selfish (ft. Cleo Sol) / kuba ze salad daze ví, jak je hladkost důležitá a jelikož neni sobec, tak nám doporučil tuhle báječnou houpačku. společně se pak těšíme na 1. března, kdy vyjde nová deska týhle báječný britský rapperky.
Methyl Ethel – Trip the Mains / tak jasně, austrálie. tam jim ty kytary k syntezátorům snad už přirostly. to se jim to pak skládaj hitovky. instantní klasika & famózní akordovej sled v refrénu.
Nakhane – New Brighton (ft. ANOHNI) / tuhle nádheru bych rád poslal našemu drahýmu pierrovi na bali. vyšlo teď v rámci releasu loňský desky v americe. slyšeli jste už někdy anohni v tak upbeatovým songu? hodně štěstí kámo!
Nilüfer Yanya – In Your Head / objev. objev. objev. sebevědomý, našláplý a perfektně znějící kytarovej pop. nilufer zrovna jede turné společně s sharon van etten, tak není, co řešit. 22. březen bude debut a já se už teď nemůžu dočkat.
Pat Lok & Party Pupils – From the Back (ft. Dances with White Girls) / douglas doporučil tenhle fantasticky přisprostlej banger. future funk, klubovka a srdečně housovej feel. on repeat nestačí.
Rico Nasty – Roof / jo, přesně tak. důvodem vaší nečekaně strhaný střechy je tenhle track. hvězda alternativního rapu strikes again. famózní produkce, zlá flow.
Ryan Adams – Fuck The Rain / trošku tý tradice neuškodí. ryanovi trochu jeblo a bude vydávat letos celý tři desky. pochybuju, že se mu zadaří udržet kvalitu tohohle kousku, ale to mu ani trochu neubírá. jednoduše krásný. z nějakýho důvodu to kytarově vodsóluje jakejsi john mayer.
Shlohmo – The End / náš voblíbenec rob z kalifornie chystá desku vo konci světa. to si tak vychutnáváte cigárko doma na gauči u dobrý knížky, když tu zemi najednou zničí jakejsi meteorit. nahráno na dětský drum machiny. těšíme & bojíme. 
Shortparis – Страшно / tumáte závdavek ke dni s ruskou hudební scénou. když už jsme u toho konce světa. skladba s titulem „strašno“ zdánlivě připomínající suuns (jak řekl honza). aktualizovanej darkwave z petrohradu.
Theophilus London – Whiplash (ft. Tame Impala) / theophilus si tenhle trek už tři roky schovává v šuplíku, tak buďme rádi, že je konečně venku. retro vygroovovaná makačka, jak to máte rádi. 
These New Puritans – Inside The Rose / britští experimentátoři furt koušou a neochvějně matou smysly. tahle zdánlivě jemná písnička totiž nestydatě smrdí příliš dlouhou nocí ve tvym oblíbenym tanečnim podniku.
Tiny Ruins – Holograms / jednoznačně hojivý kytarový vyhrávky vám udělaj dobře za každý situace. čerstvý album z novýho zélandu přibaluju. stejnak se jednou všichni vrátíme jako hologramy.
Vampire Weekend – Harmony Hall / já už takhle prostě žít nechci! ale umřít taky ne. vypadá to, že po šesti letech skutečně vyjde deska týhle výsadní nyc kytarovky. a nezní to blbě. možná jenom o dost víc klasicky, než by kdokoliv z nás čekal. a prej bude dvojalbum. no nazdar. 
Weval – Are You Even Real / dobří elektroničtí holanďani se vracejí. nový album jim slíbil vydat label kompakt a hned tady máme první ukázku. mám radost z mnohem organičtějšího zvuku, oproti občas příliš mašinkovýmu debutu. 
Xiu Xiu – Pumpkin Attack On Mommy And Daddy / vstávat vstávat! na mamku s taťkou útočí dýně! jamie stewart s partou už zase propadl čirýmu zlu. a je to skvělý. tak novou desku posoudíme na začátku března ve studiu hrdinů, ok?

NOVÉ SINGLY Z ČR/SR

Aldente – Go Home / objev iva pospíšila z mikulova, kterej velmi dobře implementuje současný natraplý rnb.
Ankramu – Ruka / rošťácky zapuštěný vokály se vezou na chytrym propojení jazzovýho cítění s psychrockem. řikaj tomu estetika experimentální neidiomatické improvizace. zní to mnohem líp, než to zní. to mi věřte.
bílej kluk – bie bie / jeden z největších talentů prapodivný líhně úžasňákovejch z BCAA. za chvilku bude produkovat i tebe. nový ep snowy je povinnej poslech.
BLACKSEA – Wolves / rituální zaříkávání ubohý duše, která se zaběhla do temnýho hájku blízko sídláku při vyhazování starýho trashe. ep natočeno u ondry ježka a podle toho to taky zní.
David Kollar – Kathy’s Book of Regrets / vyjmuto z kompilačky ostrov hudby 3. progresivní kytarista, jehož vzory jsou prince a stephen wilson. uf, to jsme tady dlouho neměli. ale bacha, kytaru ani nepoznáte, je to nakonec sofistikovanej elektronickej kus.
Chuck Drtina – Winner is Alone / vítěz bere všechno sám samozřejmě. chuck to balí do rovnejch beatů a syntetickejch kytar. radost v pokojíčku.
jeseň – 2843 / ložnicový pásky a avantpop ze slovenska. výborný nápady a spousta analogovýho praskání.
Kafka Band – Amerika / a jak se k němu postavíte vy? hvězdnej tým chystá další ztvárnění tuhle franze.
Khoiba – Log / čas stojí, čas běží. teď nám vrátil jedno naše duo, výtečnej singl a naději v povedenou desku. 
Marta Kloučková Quartet – Morning (ft. Clarinet Factory) / zachtělo se vám jazzovejch písní o lásce? tumáte. marta společně s clarinet factory by z vás kus toho zapšknutí mohla vyfouknout.
Mikoláš Růžička – Je tak krásná / stejnak ty děti rostou jako z vody a než se člověk stačí nadechnout, tak jsou dospělý. mikymu se povedlo ten úprk aspoň na chvíli zastavit a nějaký ty domácí radosti dokonce zachytit v jeho klavírní desce doma. dík za to.
Panda & Cayman – Home Office / domácí label kiosek vydal tenhle příjemně vygradovanej elektronickej kousek společně se značně bizarním textem o tancující pandě. nicméně druhá půlka treku, by na některej druh savců tímhle způsobem fungovat mohla.
Ponk – Diedina / škvarky, slivovica, uzené, pagáči, cigáro, chleba, klobúk a kdo ví, co ještě. 
Porcelaine People – Volunteer / pokud jsou ghost of you na váš vkus příliš komplikovaní v refrénech, tak by se vám porcelánový lidi mohli zamlouvat.
PSH – Kdo já jsem (ft. Strapo) / strapo baví a orionův zpívanej hook je bezesporu roztomilej.
Real Tranported Man – Miles Away / richard a jeho čistá rovňárna.
Sabrehart – Special Cake (ft. La Petite Sonja) / krásnej hlas sonjy a hodně retro triphopovym směrem poslanej track. nejen pro pamětníky.
The Valentines – Life Is A Joke / bezstarostní životní potíže s formou naroubovanou na charakteristickej sound maca demarca.
V0nt – Out Distance / máte rádi health? tak prosim. 

 

NOVÁ ALBA

 

BALTHAZAR – Fever (2019) (kytary)\

BEIRUT – Gallipoli (2019) (chill, more)\

BETTER OBLIVION COMMUNITY CENTER – Better Oblivion Community Center (2019) (folkrock)\

BOY HARSHER – Careful (2019) (synthwave, electronic)\

DAWN – new breed (2019) (alternative rnb)\

DE AUGUSTINE,ANGELO – Tomb (2019) (folk,sufjan)\

FIDLAR – Almost Free (2019) (kytary, rock)\

GAMBLE,LEE – In a Praventral Scale (2019) (ambient, experimental)\

GIRLPOOL – What Chaos Is Imaginary (2019) (indierock)\

GUIDED BY VOICES – Zeppelin over China (2019) (kytary)\

HOLDEN,JAMES – A Cambodian Spring OST (2019) (electronic)\

CHERRY GLAZERR – Stuffed & Ready (2019) (indie rock)\

JOSIN – In the Blank Space (2019) (electronic, pop)\

KENT,JULIA – Temporal (2019) (ambient)\

KROL,MIKE – Power Chords (2019) (rock)\

LIP TALK – D A Y S (2019) (altpop, synth)\

MEYVANT,JUNIUS – Across the Borders (2019) (funk, soul)\

MISS KITTIN – Cosmos (2018) (electronic)\

PONK – Diedina (2019) (postfolklor)\

RUZICKA,MIKOLAS – Doma (2019) (piano, klasika, ambient)\

SNEAKS – Highway Hypnosis (2019) (indie, electronica)\

TINY RUINS – Olympic Girls (2019) (indiefolk)\

VARIOUS – DARK CORE SCALE (released by UNIZONE) (2019)\

VYNEHALL,LEON – DJ-Kicks (2019) (various, dj)\

Comments

comments

Vyhledat