Poslechněte si čerstvou hudbu z Radia 1

Zdeněk Lichnovský z Radia 1 vybírá a komentuje novou hudbu

K poslechu:

SPOTIFY PLAYLIST – NOVÉ SINGLY NA RADIU 1 / 2019
SPOTIFY PLAYLIST – CZ/SK SINGLY NA RADIU 1 / 2019

Nové singly:

100 gecs – 800db cloud / tenhleten fantastickej maglajz doporučil ian z pořadu unizone. žvejkačka proti elektronickejm trhancům a prasácky nasamplanej mike patton. nádhera. celý album přiloženo.
808 State – Tokyo Tokyo / tuhle jerry si přál novinku od elektronickejch legend z manchesteru a tady ji má. pěkně nabublaný dle norem japonský etiky.
Angel Olsen – All Mirrors / jedna z nejvýraznějších americkejch písničkářek to zase stáčí někam úplně jinam. hrozně silnej vymáchanej v moři plochovejch synťáků, smyčců a vypíchnutejch bicích. těšim se na desku!
Anna Meredith – Paramour / Skotská skladatelka a dirigentka dodává další rozjařenou a báječně zašmodrchanou kompozici. 
Battles – Titanium 2 Step (ft. Sal Principato) / frenetický experimentátoři (teď už jenom dva) vzdávají hold chaosu horního manhattanu. 
Black Dresses – MY HEART BEATS OUT OF TIME / další duo, který tentokrát experimentuje s přebuzenym popem nečekaně vydalo výtečný album s krásným názvem love and affection for stupid little bitches. to máte přihozený, tak si zatim dejte tenhle příjemnej zavírák.
Bon Iver – Faith / jo jo, justin má dneska venku nový album! dáváme další trek s trošku tradičnějším zvukem a krásnym vývojem.
BROCKHAMPTON – IF YOU PRAY RIGHT / nejlepší rapovej boyband planety teasuje novou nahrávku ginger timhle parádnim singlem. fantastickej showcase nezdolnejch flows.
Death Cab for Cutie – Kids in ’99 / zaběhlá kytarovka po delší době s hodně slušným songem. věnuje se jednomu hodně nešťastnýmu incidentu z roku 1999, na kterej vkusně nedává zapomenout.
Devendra Banhart – Memorial / devendra se vrací s novou desku ve velký formě. tohle je čistě jenom akustická kytara a hlas. precizní lamsrdectví v tý nejčistší podobě.
DIIV – Skin Game / zachary cole smith to v posledních letech rozhodně neměl jednoduchý. drogová závislost ho přivedla na množství odvykacích kůr a právě o tom, je i tahle fantasticky klaustrofobická písnička. výtečný kytary.
DJ Seinfeld – Lilium / doporučuju joska i žofka, výtečnej letní italo house jam ze švédska.
DJ Shadow – Rocket Fuel (ft. De La Soul) / matador s matadorama. to už je hodně dávno, co jsem slyšel scratche v rapovym songu.
Electric Youth – Breathless / neni vo čem, tady se jede na jistotu. synthpop jako křen s moc pěknym melodickym háčkem. tumáte nový album.
Esther – Kvällsgäst / švédskou dámu se syntetizátory vřele doporučuje josef. krásnej popovej track, kterej se ke konci rozline do vřelý melodický koupele.
Ezra Furman – I Wanna Be Your Girlfriend / ezra bude možná taky esme a tady vás přivede do šedesátejch let na maturiťák. fantasticky vtipná a sarkastická romanťárna, to můžem.
Four Tet – Dreamer / lehký, vzdušný s nádechem všudypřítomnejch zvonečků. kieran má báječnej rukopis, kterej neustále posílá dál. 
KEYAH/BLU – Choker / tenhle báječnej kus dodala žofie. dáma z londýna a její nesmírně sofistikovanej a skvěle zprodukovanej kus moderního rnb/rapu. 
Lisel – Vanity / dík raovi za doporučení na sólovku zpěvačky z pavo pavo. tu máte přiloženou a k tomu tuhle impresivní indiepopovou skládanku. 
Lola Marsh – Echoes / bacha, nebezpečná chytlavka! jistej dovoz z tel avivu s vynikajicim refrénem.
Luke Temple – Empty Promises / sólovka chlapíka z here we go magic. čekejte chill, vokály ze sna a náznak bossa novy. letní večer chycenej v krabičce.
Moon Diagrams – Daisychain Meets Deradoorian / bubeník deerhunter a hudebnice z los angeles. halucinogenní triphop. kouřová clona.
One True Pairing – I’m Not Afraid / po sólovce haydena thorpa tady máme i druhýho frontmana z wild beasts toma fleminga, kterej ohlásil desku. v tomhle případě jsou na místě springsteenovský kytary doplněný jeho pozoruhodnym vokálem.
Perel – Karlsson / párty dodal mike h z pořadu cluster. drážďanská hudebnice vám v průběhu večírku našeptá zajímavosti o kočkách. 
Portico Quartet – Signals in the Dusk / vybráno pochopitelně od josefa. nesmírně prostornej jazzovej příběh a náčuch nové desky.
Richard Dawson – Jogging / richard z newcastlu nahodil skladbu, která silně pulzuje životem a lásky k němu i s vědomím blížící se tragédie. skvělej text, výtečný indierockový instro. poďme to rozběhat.
Ross from Friends – The Revolution / ve studni se tenhle trek objevil snad ve třech různých složkách, tak tady neni o čem. výpravná bublanice a skvělý samply potvrzujou výtečnou pověst tohohle producenta.
Saronde – Cold (ft. Nazizi & Idd Aziz) / tuhle skvělou africkou spolupráci navrhl opět mike h. střet prastarýho s modernim vykřesal řádně tučnej track. 
Sleater-Kinney – The Center Won’t Hold / spoiler alert! industriální první dvě třetiny písničky protne závěrečnej punkovej sešup, kde těžko popadnete dech. produkce – st. vincent.
Sofi Tukker – Swing / zdravím douga! tenhle syntetickej bojovej křik vás rozhodně postaví na nohy, to vám zaručuju.
Squid – The Cleaner / máme tu další dobrou novou britskou kytarovku! z brightonští hoši si berou stejně měrou z tradice, jako z aktuálního drzýho přednesu.
Telefon Tel Aviv – standing at the bottom of the ocean / víme, známe. nádherně nasekanej vokál střídaj dlouhý instrumentální nádechy a výdechy. v něčem to připomíná současný experimenty how to dress well, ale podstatou je to neskutečně krásná písnička.
The 1975 – The 1975 (ft. Greta Thunberg) / na pomezí hudby? ano. i žánr důležitýho mluvenýho slova patří mezi singly radia 1.
The New Pornographers – Falling Down The Stairs Of Your Smile / letnička pěkně do formy. zkušený kakandský indierockeři maj svůj schtick precizně zmáklej. 
The Vision – Heaven (ft. Andreya-Triana) / vstávat a cvičit, telka dodal výtečnou tancovačku! 
Vivian Girls – Sick / lo-fi dámy jsou zpátky! skvěle zamlžená jednohubka.
Whitney – Valleys (My Love) / taková muzika na zahradu u chalupy. krásnej indiefolk se strašně pozitivnim vyzněnim.
Wilco – Love Is Everywhere (Beware) / klasickej jeff tweedy, tak si na tu lásku taky dejte majzla.

Nové české:

D2ti De3t2 – Rurální / neni nad pořádnou lesní rubačku. povedený třetí album přiloženo.
Heimat – SCO / jak píše tonda: „slezská world music kytaristy Petra Uvíry“. zvukově bohatý a poměrně strhující.
Hello Marcel – Nanuk / nanuk v trávě a jéje. příběh letní tragédie dodaj tyhle dva elektronický provokatéři.
Kubatko – Mám tě / jakub holovský se častěji pouští ve svý elektronice do zpěvu a neni to vůbec špatně. tumáte jednu zamilovanost.
Midub – Full Street / přišlo z labelu XION. našlapanej breakbeatovej rave se vysílání R1 rozhodně neztratí.
Nightlines – Ludia čistoty / klasicky vzdělanej hudebník dominik kopcsay se pouští stejnou měrou do výtečnýho slovenskýho popu, tak do aktuálního elektronickýho zvuku. těšim se na druhou desku.
pokoj25 – superkrásný / adolescentní poklona psím vojákům a stejně tak současnýmu emo trapu. takový kombo tady ještě nebylo a já jsem z toho nadšenej. no neni to superkrásný?
Purplefox Town – Sewer Song (ft. Shizzle Orchestra brass sec.) / pražskej retro artrock ještě pěkně s žesťovou sekcí. 
Rouilleux – Common Sense / 13 syrových reprezent! bude deska. tady zatím máme trochu skvěle se táhnoucích dronů topených v lehkym beatu s šeptavým vokálem. vomamný.
Unkilled Worker – Indian Runner / todd nesbitt nachystal nový písničkový album a zní skvěle. máte ho přiložený. jedna z jeho nejkrásnějších míst je právě tohle zasněné vyprávění se skvělejme syntetickejma smyčcema. 
Vypsaná fiXa – Krabička / fixa se drží svýho kopyta. jednoduchost, čistej zvuk, typická poetika, odkazy na the cure a neskutečně chytlavej refrén. motýle užívejte opatrně!

Nová alba:

100 GECS – 1000 gecs (2019) (experimental, pop, chaos)
AGUAYO,MATIAS – Support Alien Invasion (2019) (electronic, experimental)\
BLACK DRESSES – LOVE AND AFFECTION FOR STUPID LITTLE BITCHES (2019) (experimental, pop)
BON IVER – i,i (2019) (altpop, folk, electronic)\
CLAIRO – Immunity (2019) (indiepop)\
CLARK – Kiri Variations (2019) (electronic, experimental)\
CUCO – Para Mi (2019) (pop)\
D2TI DE3T2 – …v bytě nad řekou (2019) (rock)\
DORIAN ELECTRA – Flamboyant (2019) (electronic)\
ELECTRIC YOUTH – Memory Emotion (2019) (synthpop)\
FLORIST – Emily Alone (2019) (indiefolk)\
HACKMAN,MARIKA – Any Human Friend (2019) (indiepop)\
JADEN – ERYS (2019) (rap)\
JESTED – Zero reframed (2019) (remixy, electronic)\
KREAM,MAXO – Brandon Banks (2019) (hip hop)\
LISEL – Angels On the Slope (2019) (indiepop)\
LUNG,FRANCIS – A Dream Is U (2019) (kytary)\
MESTAVY – Až vyrostu (2019) (rap, jazz, rnb)\
POKOJ25 – noční hudba (2019) (rap, šanson)\
SEGALL,TY – First Taste (2019) (rock)\
SPOON – Everything Hits at Once – The Best of Spoon (2019) (indierock)\
SVĚTLO – Občas jsem rád lásko že tě mám (2019) (rock)\
TEMPEST,KATE – The Book of Traps and Lessons (2019) (basne, rap)\
UNKILLED WORKER – Prisoner’s Dilemma / Contusion Unit (2019) (altfolk)\
VIOLENT FEMMES – Hotel Last Resort (2019) (indie rock)\
WHY? – AOKOHIO (altrap)\
WILLOW – WILLOW (2019) (rnb, pop)\

Comments

comments

Vyhledat