Eko novinka: Jednorázová bambusová brčka

Společnost Bamboo Europe SE přichází s unikátním řešením nahrazení jednorázových plastů – výrobky z přírodního bambusového vlákna. Evropská společnost, za níž stojí renomovaný český podnikatel Kamil Vacek, právě uvádí na trh první z řady produktů. Jednorázová brčka jsou symbolem plýtvání plasty, a právě proto jsou jednorázová bambusová brčka prvním z produktů, se kterými Bamboo Europe přichází.

Gastro provozovny již dnes hledají náhradu za jednorázové plasty, jejichž používání bude v rámci EU zakázáno již od roku 2021.

Brčka Bamboo jsou od výroby až po likvidaci na 100 % ekologická. Díky inovativní technologii zpracování bambusu za sucha mají pevnou strukturu, nerozpouští se v drincích a nemění chuť nápoje. Po jejich použití se mohou likvidovat jako běžný odpad, kompostovat, v běžných podmínkách se začínají rozkládat již během několika týdnů. Obsahují pouze bambusová vlákna a přírodní škrob. Neobsahují žádný ze sedmi druhů plastů, včetně v dnešní době rozšířeného PLA. Jsou testovaná a certifikovaná.

Brčka se vyrábějí na Tchaj-wanu, odkud jsou dovážena lodní a pozemní dopravou do ČR. V druhé polovině roku 2020 je plánováno vybudování výroby přímo v ČR.

Po více než 30 letech zkušeností s technologií zpracování a tvarování suchých rostlinných vláken bylo vyvinuto nejlepší řešení, s ambicí nahradit plastové výrobky na jedno použití.

Misí společnosti Bamboo Europe SE je přispět k nahrazení jednorázových plastů ekologickým řešením v celoevropském kontextu.

Comments

comments

Vyhledat