Podivuhodný příběh několika fanoušků Depeche Mode jde do kin

foro Aerofilms
foro Aerofilms

Depeche Mode jsou fenomén a jejich hudba spojuje lidi, dnes už i generace. O jejich písničkách si můžeme myslet, co chceme, ale faktem je, že to funguje.

Nový film, který režíroval kdo jiný než Anton Corbijn, sleduje několik fanoušků z různých konců světa chystajících se na dva koncerty v Berlíně v rámci Global Spirit Tour. Do přírodního amfiteátru Waldbühne tak putuje mladá Mongolka, která se rozhodla stát kultivovanou a světaznalou ženou, rumunský fotograf, který má co říct k tomu, jak před rokem 89 bylo těžké shánět hudbu, plus několik dalších lidí, kteří mají dosti pohnuté osudy.

Je to právě jejich vyprávění, které je tím nejsilnějším na celém počinu: díky písničkám DM jsou v kontaktu lidi, kteří by se jinak nesetkali, a ten kontakt je pro ně velmi zásadní součástí celého života. Muzika pomáhá přežívat složité životní kotrmelce a dodává sílu, když je potřeba povzbuzení. Tohle ti lidi (a pravděpodobně i ty obrovské davy dalších, kteří na kapelu stále chodí) hledají a nacházejí, a za to jsou kapele vděční. Kromě hudby je tahle získaná síla do velké míry i zásluha technologií, jak v dokumentu čatso uslyíšme a uvidíme;  a je to dobrá zpráva o všemožných těch facetimech a webových fórech, které lidem (včetně těhc obyčejných, protože nějaký mobil a/nebo tablet mají prostě už i ti neprivilegovaní) reálně pomáhají s bojem proti samotě a stesku. Zvláštní a působivý film o moderním světě.

 

Do kin jde snímek Spirits in the Forest od 21. listopadu 2019 (program kin zde).


Tisková zpráva 

Depeche Mode spojují fanoušky v novém koncertním filmu Spirits in the Forest

Hudba lidi spojuje a mění jejich životy. Takové je poselství nového filmu Depeche Mode: Spirits in the Forest. Kultovní kapela a režisér Anton Corbijn, autor videoklipů Personal Jesus nebo Enjoy the Silence, v něm přibližují příběh šesti fanoušků na pozadí koncertu v berlínském amfiteátru Waldbühne. Film míří do kin už 21. listopadu.

 

Na většině koncertních záznamů jsou fanoušci dav bez tváře. Výjimečně lze vytušit alespoň hrubé obrysy jejich životního příběhu. Nový dokumentární a koncertní film Depeche Mode: Spirits in the Forest má ambici být výjimkou.  Zkušený hudební režisér Corbijn zaznamenal velkolepou show legendární kapely v létě 2018. Ale kromě koncertu samotného se zaměřil také na příběh šesti nejvěrnějších fanoušků a natočil jejich pouť z domova až k pódiu. 

 

Depeche Mode: Spirits in the Forest je intimním pohledem do světa zarytých příznivců slavné kapely, které možná odlišuje země původu, kulturní zázemí nebo věk, ale jedno mají společné – Depeche Mode jim zásadně změnili život. Film tak není jen jedinečným záznamem velkolepého koncertu, ale i vzkazem, že hudba pomáhá lidem překonávat nesnáze a spojovat bez ohledu na cokoliv. 

 

„Jsem opravdu pyšný, že jsem součástí tohoto filmu a silného příběhu, který vypráví. Je úžasné vidět, jak muzika ovlivňuje životy našich fanoušků,“ podotýká frontman kapely David Gahan. A hlavní skladatel kapely Martin Gore doplňuje: „V dnešním turbulentním a rozděleném světě hudba může být skutečně tou silou, která lidi spojuje.“

 

Nejnovější film Depeche Mode: Spirits in the Forest míří do kin 21. listopadu. Podrobnosti na www.koncertyvkine.cz

 

 

 

Comments

comments

Vyhledat