Divadlo SKLEP uzavírá řadu svých nahrávek

Divadlo SKLEP uzavírá řadu svých nahrávek nejnovějšími kusy aneb Sklep Naposlech 2015-2017.

Edice Sklep Naposlech s živými nahrávkami písniček z Besídek končí dvouletkou 2015-2017. Autorem výtvarného návrhu obalu je tentokrát akademický sochař Jaroslav Róna. Album vyjde 18. května.

Nejčerstvější záznam sklepácké tvorby má tyto nepopiratelné přednosti: ještě košatější žánrovou pestrost až rozprsklost, než by se dalo doufat – od latiny přes blues, angažovanou píseň a šanson k undergroundu, nečekanou škálu nálad – od adorace mužských předností, přes tragédii přepadeného bezdomovce až po stížnosti na chrápání či nesnesitelný život s plesnivým prádlem. Dechberoucí odvahu Šteindlera sólově se dvakrát projevit a ještě jinde vykřikovat ve sboru. Dechberoucí skromnost Šteindlera projevit se na CD sólově pantomimicky a zůstat přitom v anonymitě. A to tentokrát Hanák obsadil většinu z 33 tracků, aniž by zazpíval jedinou notu.

Autorem výtvarného návrhu obalu je akademický sochař Jaroslav Róna. Připomeňme, že obal každého z dosud vydaných alb z řady Sklep Naposlech vytvořil jiný z umělců: pro léta 2006-2008 David Vávra, 2009-2011 Tereza Kučerová a 2012-2014 Marcela Burdová.

 

Comments

comments

Vyhledat