Slovenské vydavatelství Gergaz přichází s kompilací The locals 2

Dva roky po vydání selekce s názvem The locals přichází slovenské vydavatelství Gergaz s jeho pokračováním. Vinylová kompilace The locals 2 vyšla 22.6. a opět přináší průřez svěží, převážně domácí tvorby.

Vydavatelství, spojováno především s kvalitní slovenskou elektronikou a alternativou, slavilo prvním vydáním kompilace The Locals 10 let své existence. Dvojvinyl Gergaz 2008 – 2018 (the locals) byl zároveň jejich příspěvkem při příležitosti Record Store Day (RSD), který se zvykl konat v dubnu. Původním záměrem bylo v tradici pokračovat a novou vinylovou kompilaci vydat opět v rámci Record Store Day. Ten byl však z důvodu přetrvávajících protipandemických opatření přeložen, což si vyžádalo změnu konceptu pro tento rok a vinyl tak vychází nezávisle už teď.

Jak už samotný název napovídá, na The locals 2 zůstává Gergaz při domácí produkci. Výsledkem je unikátní vzorek novinek i skladeb z archivu, pro které je samozřejmostí, že se nikdy předtím neobjevily na vinylovém releasu. Snahou Vlada Škublu, který vybíral repertoár na kompilace The locals i většinu gergazáckych Beat Garden kompilací, bylo vytáhnout úspěšné věci a zároveň skladby, kterým se v minulosti nedostalo zasloužené pozornosti. „Jsou to skladby, které jsou buď osvědčené hity nebo by nimi měli určitě být. Všechny tracky stojí za pozornost. Desku jsem rozdělil na dvě části: horizontální – primárně na poslech (A) a vertikální –   taneční (B), „popisuje Vlado Škubla.

 

FVLCRVM – Gospel of Juke: https://spoti.fi/2CmBgPg

Fanoušci vinylů se dočkají také hitů, které se v minulosti nevešli na vinylové vydání alb, například Gospel of Juke od FVLCRVM. Z dílny producenta Stratasoul desku doplňuje dosud nevydaná skladba, která je spoluprací s americkým raperem James Lewisem. Další novinkou je i „rádiovka“ v slovenském jazyce od zcela nového projektu Magick a jejich píseň Dokonalá. Z novějších jmen zařadilo vydavatelství i projekt Brains for sale nebo skladbu z debutového alba 40×20 producenta Bobsan.

 

Magick – Dokonalá

V tracklistu kompilace nechybí osvědčené jména jako Jimmy Pé, Petijee, The High Corporation nebo Ashley Abrman ve spolupráci s Jurešem Líškou (Fallgrapp). O zvuk se postaralo studio Gargle & Expel a o design Mili Vigerová. Kompilace je k dispozici na Bandcampu, kde si ji můžete poslechnout a objednat.

 

Album z veřejných zdrojů podpořil Fond na podporu umění.

 

 

Tracklist LP kompilace The Locals 2:

A1.Jureš feat. Ashley Abrman – Your Lips 03:30

A2.Jimmy Pé – Don Barzini 03:15

A3.Stratasoul feat. James Lewis – Breathe / Rise up 03:41

A4.Petijee – Propositions 03:21

A5.The High Corporation – Roots 03:36

 

B1.FVLCRVM – Gospel of Juke 04:37

B2.Brains For Sale – Dark Fantasies 02:52

B3.Fallgrapp feat. Jimmy Pé – Session 03:00

B4.Bobsan – To See Ninja 04:45

B5. Magick – Dokonalá 02:25

 

 

Další linky:

Bandcamp: https://gergaz.bandcamp.com/album/gergaz-the-locals-2

FVLCRVM – Gospel of Juke: https://spoti.fi/2CmBgPg

Magick – Dokonalá: https://youtu.be/8BnGLAB08yE

Comments

comments

Vyhledat