Anketa o módě a stylu: Roman Kamler, zakladatel firmy Tilak

foto Tilak
foto Tilak

Roman Kamler je zakladatel a CEO Tilak, a.s., renomovaného českého výrobce funkčního oblečení.

Česká značka Tilak vyrábí technické oblečení pro horolezce a všechny, kteří aktivně tráví volný čas v přírodě. Používá nejlepší dostupné materiály a nejmodernější technologie, z nichž některé jsou v Evropě unikátní. Nezaměnitelný design výrobků navrhuje špičkové designové studio Acronym z Berlína. Výrobky Tilak jsou testovány při nejtěžších akcích v horách celého světa. Používá je i Horská služba ČR.

Historie firmy sahá do roku 1986, kdy její zakladatel Roman Kamler vyráběl péřové spací pytle. V roce 1993 podepsal smlouvu s firmou Gore a začala výroba goretexového oblečení pod obchodní značkou KAMMsport. V roce 2000 se firma přetransformovala na akciovou společnost Tilak.

 

Tvá definice módy a stylu?

Žádnou definici nemám. Nemám žádný styl. Absolutní prioritu má u mě funkce. A jestli mě něco vytočí, tak jsou to věci, které sice mají styl, ale při první procházce v nich člověk promokne a promrzne.

Co máš nejraději na své práci?

Pestrost a svobodu. Můžu dělat, co mě baví. Zúročit své zkušenosti i technologické zázemí, které máme ve firmě.

Jak si dobíjíš baterky?

Na horách, v lese, na vodě. Někde daleko, vysoko. Kde hlavně není žádný signál.

Co tě zaručeně potěší?

Krásný západ slunce, na který jsem připraven i se stativem. Potěší mě podzim ve Femundsmarce. Ale i pár kamarádů, o kterých vím, že se na ně můžu stoprocentně spolehnout. Obyčejné a přesto vzácné věci.

Tvůj tip, co dělat proti šedi.

Vůbec se jí neúčastnit. Být aktivní. Šedý je jen ten, kdo si tu otázku vůbec připustí. My normální na ni nemáme čas.

 

Comments

comments

Vyhledat