Lush novinky: balení dárků do Knot Wrap

Uvažte si dárek! 
Nechte se inspirovat: Balení dárků do Knot Wrap

Přemýšlíte, jak balit dárky originálně, krásně, a ekologicky? Seznamte
s uměním Knot Wrap, znovupoužitelnou alternativou balicích papírů.

„Vánoce jsou svátky klidu, míru, ale také přejídání a plýtvání. Význam Vánoc se přesouvá od duchovních hodnot k čistému konzumu. Jen spotřeba balicího papíru, který slouží pouze na pár hodin a následně putuje do koše, je odhadem 11 km2. Takové množství by stačilo na vytapetování dálnice z Prahy až do Ostravy.“ (zdroj:Energyglobe.cz) 

Knot Wrap z bio bavlny

Pokud se trochu zajímáte o téma zpracování bavlny, víte, jak snadné je se do toho zamotat. Lush je kosmetická firma, a proto pro nás ponoření této oblasti nebylo hned samozřejmostí. Nicméně, s představením našich Knot Wraps – znovupoužitelnou alternativou k jednorázovým dárkovým obalům, jsme se přirozeně stali velkým odběratelem látek. Konvenčně průmyslově pěstovaná bavlna (bavlna, která není bio) je jednou z nejvíce chemicky ošetřovaných plodin na světě. To je důvod, proč investujeme prostředky do hledání alternativ a podpory udržitelné produkce bio bavlny.

Máte 59 sekund? Klikněte ZDE a dozvíte se více!

Knot Wrap ze 100 % recyklovaných plastových lahví

Je vyroben z recyklovných pastových lahví, které byly očištěny, nadrceny do podoby vloček, následně roztaveny a spředeny do textilní příze. Této přízi je pak na základě ověření dvou nezávislých společností udělována certifikace o recyklaci, je z ní utkána látka a je potištěna technikou termotisku, který umožňuje velmi detailní a sytý tisk rozmanitými odstíny barev a zároveň se při něm spotřebuje mnohem méně vody než při jiných tiskových technikách. O finální obšití se pak zasluhují pracovníci poklidné továrny ve vesnici Hefei v Číně, která zaměstnává celkem 66 pracovníků, z toho 70 % žen. Doposud tento typ Knot Wrap zachránil před skončením na skládce 3,75 milionu plastových lahví (o obsahu 500 ml).

Knot Wraps

Šátky, získávané a vyráběné eticky a s ohleduplností k životnímu prostředí, mohou být uvázány desítkami postupů, a pak znovu použity způsobem, jaký se vám zlíbí.

Chce to inspiraci? Pár tipů, jak Knot Wrap znovu využít:

  • Pošlete radost dál a zabalte do něj další dárek. Nejen, že šetříte odpad, ale je to jako dát dva dárky v jednom. Pár dalších videonávodů zde.

  • Vytvořte si tašku na míru – vpadnete do obchodu na neplánovaný nákup, nemáte tašku a máte problém všechno donést to domů. S Knot Wrap je po problému, jeho kouzlo je v tom, že do něj můžete zabalit prakticky cokoli. Během minuty je z něj krásně vypadající nákupní taška, v další atraktivní ozdoba hlavy. Sbohem igelitky! Jeden video návod pro inspiraci zde.

  • Použijte jej jako originální módní doplněk – pokud jste rádi „vystajlovaní“ 7 dní v týdnu a používáte chodníky jako svá osobní přehlídková mola, zkuste Knot Wrapy jako doplněk. S takovou spoustou vzorů a barev nebude problém z nich vytvořit sladěné ozdoby nebo tašky. A co třeba šátek kolem krku, čelenka či ozdoba hlavy? Měj se na pozoru, Miláno!

  • Ozdobte si domov – správně zvolený design může krásně ozdobit ložnici nebo obývák, například jako dekorace na zdi, ubrus a podobně.

  • Využijte v domácnosti – Knot Wrap ze 100% bio bavlny skvěle poslouží jako originální kuchyňská utěrka nebo ubrousek. Co si do něj zabalit svačinu?

  • Zabalte si do nej svačinu.

Comments

comments

Vyhledat