EXI(S)T je závěrečná módní přehlídka zlínských studentů

Studenti ateliéru Design Oděvu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně předvedou své závěrečné
bakalářské a magisterské kolekce 16. 6. 2018 v rámci přehlídky EXI(S)T.

 

EXI(S)T pomáhá mladé generaci designerů dostat se do povědomí široké a odborné veřejnosti. Studenti prostřednictvím tohoto eventu získávají nenahraditelné zkušenosti s organizací, řízením a propagací. A to nejen akcí podobného charakteru, ale také jejich vlastních značek. Přehlídka se každoročně setkává s velkým ohlasem a získala si velkou návštěvnost ze strany módních redaktorů, stylistů, návrhářů a také influencerů.

 

Přehlídka dříve nesla název EXIT. Před čtyřmi lety byla přejmenována na EXI(S)T. Název tak nevyjadřuje pouze odchod, ale také novou existenci. Tento rok na název navázal také prostor a vizuální identita. „EXI(S)T 2018 přivede návštěvníky na zcela neobyčejné místo, do historické budovy Lázní Zlín. Voda je symbolem znovuzrození, nových začátků a reality, která nastává po ukončení studia. Celou vizuální identitu letos vytvořila Terézia Ščasnovičová, která spolupracovala s fotografem Alexandrem Belem,“ říká Michaela Hriňová, která je art directorkou přehlídky a také jednou z návrhářek.

 

Své práce představí Magdaléna Mikuličáková, Renata Horáková, Sabina Chrastilová, Adriana Šatková, Adriana Komárová, Michaela Hriňová, Eva Papoušková, Barbora Mrňáková. Mladé talentované návrhářky, které své kolekce dříve představily na bratislavském Fashion Live a zlínských událostech Fashion Point a Fashion Event Dotek.

 

Každý návštěvník si v kolekcích těchto návrhářek najde to své, ať už milujete filmy z amerických středních škol nebo hudební festivaly. Kolekce Ivy návrhářky Renaty Horákové má totiž odkazovat na tradiční prvky Ivy League. Návrhářka Sabina Chrastilová naopak představí kolekci Tagged, která je volným přenesením života na sociálních sítí a reálného života. Michaela Hriňová se ve své kolekci zaměřila na svou lásku k hudebním festivalům. Ostatní kolekce už nebudeme prozrazovat. Hudbu na show speciálně na míru každé kolekci vytvoří Kristýna Coufalová, která je nejen v módním průmyslu známá jako dj KTVA.

 

Po show si návštěvníci budou mít možnost prohlédnout kolekce zblízka díky showroomu
a případně navázat kontakt s designéry.

 

Nezapomeňte sledovat facebookovou událost a Instagram přehlídky.

 

#exist18

 

 

Comments

comments

Vyhledat