Doléčení onemocnění plic a dýchacích cest v Mariánských Lázních

foto archiv
foto archiv

Onemocnění plic a dýchacích cest se v Mariánských Lázních léčí desítky let. Nyní tato indikace zažívá svoje znovuzrození. Přijíždí řada pacientů po komplikovaných zánětech plic s Covid 19.

Jde o komplexní lázeňskou léčbu na 3 týdny a léčba je plně hrazena z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Lázeňská léčba zahrnuje klimatoterapii, pitnou léčbu, inhalace z Lesního pramene, fyzioterapii/léčebnou tělesnou výchovu, procedury s přírodním CO2 pro zlepšení mikrocirkulace (vodní a suché uhličité koupele), oxygenoterapii a celou  řadu dalších léčebných procedur.

Lázeňskou léčbu navrhuje internista či pneumolog a návrh na lázeňskou léčbu předepisuje praktický lékař.

Které zdravotní pojišťovny léčbu hradí?

Lázeňskou léčbu pro indikaci V/3,po komplikovaném zánětu plic, hradí všechny zdravotní pojišťovny ČR. Léčbu dýchacích cest mohou absolvovat i pacienti, kteří neprodělali Covid 19, a mají k léčbě plic a dýchacích cest příslušnou indikaci, např. astma bronchiale.

Pokud by si stejnou péči chtěl objednat někdo mimo pojišťovnu, je to možné a kolik by to stálo?

Těm, kterým zdravotní pojišťovna pobyt neuhradí, nabízí lázně pobyty pro nastartování imunity a regeneraci dýchacích cest jako např. Rekondičně respirační pobyt na 7 nocí s 21 procedurami včetně speciální fyzioterapie poskytované našimi certifikovanými fyzioterapeuty. Pobyt lze prodloužit o jeden až dva týdny. Cena těchto pobytů se pohybuje s plnou penzí na týden okolo 20 000,- Kč na osobu ve 4 hvězdičkovém hotelu, a je na ně možno využít státní voucher 4000,-Kč na osobu až do 30.6.2021.

 

Comments

comments

Vyhledat