Výběr podcastů, které nás baví (6.)

Podcasty zaznamenaly v posledním roce až dvou strmý nárůst obliby.

Podívejme se na zajímavé podcastové počiny, které by vám neměly uniknout.

 

 

Kriminalita 

Mezi oblíbené sekce podcastů se plným právem řadí také pořady lákající posluchače na skutečné kriminální případy.

Moderátoři je dokážou podávat velice poutavě a diváka velmi rychle vtáhnou do děje plného záhad a zločinů, na nimiž běhá mráz po zádech a tuhne krev v žilách.

Ke stovce nahraných epizod se blíží podcast Lucie Bechynkové a Báry Krčmové Opravdové zločiny, jehož věrní posluchači jsou již nepochybně zvyklí na tísnivý pocit, jenž se jim vkrade pod kůži při poslechu. Autorky nešetří podrobnostmi a detaily umocňujícími podmanivou přitažlivost světových i tuzemských zločinů.

Zkušený investigativní novinář Josef Klíma a mladý youtuber Adam Miklica ze Seznam zpráv se na rozdíl od moderátorek Opravdových zločinů drží v Čechách. V podcastu České podsvětí kráčí nazpět o třicet let, do časů divokých devadesátých let, roků nové a převratné doby, v níž o zločiny, podvody a vraždy rozhodně nebyla nouze.

Podcast Historie českého zločinu, opět z dílny Českého rozhlasu, svléká události české kriminalistiky z roucha nepropustného tajemství poněkud hravější formou – jednotlivé epizody balancují na hraně mezi dokumentem a rozhlasovou hrou, avšak možná je to právě tato skutečnost, proč má tento podcast tak vysoká hodnocení. 

 

Comments

comments

Vyhledat