Rohlik.cz nabídne ovoce s jedlou vrstvou: má prodloužit čerstvost

Apeel_Pomeranče_Zdroj Rohlik.cz
Apeel_Pomeranče_Zdroj Rohlik.cz

Delší životnost potravin a méně nespotřebovaného jídla v koši. Online supermarket Rohlik.cz se vydává na novou misi za udržitelnější nákup i spotřebu čerstvého ovoce a zeleniny. Svoje síly spojí s revoluční technologií společnosti Apeel, která přišla s inovativním nápadem na vytvoření jedlé ochranné vrstvy. Ta je založena na rostlinné bázi a prodlouží ovoci životnost až dvakrát. Spolu se službou Zachraň jídlo je tak Rohlik.cz zase o krok dál v boji proti plýtvání potravinami.


Respekt k životnímu prostředí a dlouhodobá udržitelnost je pro nás na prvním místě. Proto jsme se rozhodli pro spolupráci se společností Apeel. Nabízí technologii, která nemá obdoby nejen na našem českém trhu, ale i na dalších trzích, kde Rohlík působí. Jsem rád, že můžeme být nejen v Rohlik.cz zase o pár kroků napřed a že se tato unikátní ochrana ovoce dostane k většímu počtu zákazníků v rámci Evropské unie,” vysvětluje komerční ředitel Rohlik Group Olin Novák s tím, že ovoce ošetřené technologií vyvinutou společností Apeel je nově i v nabídce maďarského Kifli.hu a rakouského Gurkerl.at. 

 

Za založením kalifornské společnosti Apeel stojí prostá otázka: Jak je možné, že lidé hladoví, ale zároveň je tak velkým problémem plýtvání potravinami? Od otázky se ale brzy přešlo k činům, světlo světa spatřil celý projekt a jeho plody nyní dopraví největší český online supermarket přímo k zákazníkům. O technologii něco napoví už samotný název společnosti – Apeel (z anglického “a peel” – slupka). Ochranná vrstva totiž neobsahuje žádnou škodlivou chemii, protože je vyrobena pouze z rostlinných složek, které se přirozeně nachází ve slupkách, dužině i semenech ovoce a zeleniny. Vrstva pak zamezuje vstřebávání kyslíku, což je proces vedoucí k odpařování vody z ovoce, a slouží tudíž k delšímu udržení šťavnatosti uvnitř plodů. 

 

Jsme nadšení, že jsme se stali partnery Rohlik Group, kde si uvědomují, že dát zákazníkům více času na vychutnání čerstvých potravin je lepší pro naši planetu i pro jejich podnikání,” komentuje James Rogers, ředitel společnosti Apeel. Ochranná vrstva z rostlinných složek prodlužuje životnost některých potravin na dvojnásobek. Zákazníci Rohlíku proto budou mít přístup k vysoce kvalitním produktům, u kterých je mnohem menší pravděpodobnost plýtvání,” dodává. 

 

Prvními produkty na Rohlik.cz ošetřenými technologií společnosti Apeel budou pomeranče. Nenápadná ochranná vrstvička ochrání citrusy před vnějšími vlivy a zabrání jejich vysušování. Tím je udrží šťavnaté a plné chuti co nejdéle. To vše bez vedlejšího vlivu na vzhled, vůni nebo chuť ovoce. Omezí se tak plýtvání nejen v rámci celého řetězce dodavatelů, ale především u zákazníků doma. Pomeranče navíc Rohlík odebírá přímo od španělského pěstitele Iberhanse-NaturGreen a pochází z bio-inkluzivního hospodářství. Toto hospodářství je novým „revolučním“ modelem zemědělské produkce, který zaručuje dodržování přirozených a udržitelných postupů šetrných k životnímu prostředí. Společnost má 25 let zkušeností s pěstováním citrusů a peckovitého ovoce. Svým přístupem je „pionýrem” v udržitelném pěstování těch nejkvalitnějších plodin. Jsme pyšní, že můžeme být součástí tohoto dalšího kroku, který bojuje proti plýtvání potravinami,” říká Luis Bolaños, ředitel Iberhanse. 

 

Comments

comments

Vyhledat