ABBA se vrací, na turné pošle digitální hráče od studia George Lucase

 

ABBA, nejúspěšnější popová skupina všech dob, oznámila, že se poprvé po čtyřiceti letech vrací se sérií koncertů, na které uvidíme digitální Agnethu, Björna, Bennyho a Anni-Frid s desetičlennou kapelou v londýnské ABBA aréně postavené pouze pro tento účel. První koncert se uskuteční 27. května 2022.

Digitální verze členů skupiny ABBA byly vytvořeny pomocí techniky snímání pohybu (tzv. motion-capture) ve spolupráci členů kapely a 850členného týmu Industrial Light & Magic, společnosti založené Georgem Lucasem, pro něž je to první vstup do hudebního průmyslu.

Nyní, neuvěřitelných 40 let od jejich posledního studiového alba The Visitors, nahrála ABBA nejen dvě nové písně I Still Have Faith In You a Don´t Shut Me Down, které obě zazní na koncertech, ale vydá i celé nové album. Deska Voyage, kterou společně nahráli v Bennyho studiu Riksmixningsverket ve Stockholmu, bude celosvětově vydána 5. listopadu pod Universal Music Group.

Vstupenky na ABBA Voyage budou k dostání od neděle 5. září od 10.00 pro fanoušky, kteří si předobjednají album z oficiálního ABBA obchodu. Pro ty, kteří se zapsali v předběžné registraci bude prodej spuštěný od desáté ráno v pondělí 6. září a pro všechny ostatní ve stejný čas následující den. Pro vstupenky zamiřte na abbavoyage.com. Studiové album Voyage vyjde 5. listopadu pod Universal Music Group. Bude k dispozici na všech streamingových službách vč. Spotify, Apple Music a dalších a zároveň vyjde jako CD a LP.

Comments

comments

Vyhledat