PILOT PETR KOPFSTEIN MÁ PRO BUDAPEŠŤ JASNÝ CÍL: RESTART SEZONY!

Peter Besenyei of Hungary leads Petr Kopfstein of the Czech Republic, Michael Goulian of the United States, Matt Hall of Australia and Ben Murphy of Great Britain over the city prior to the fourth stage of the Red Bull Air Race World Championship in Budapest, Hungary on June 20, 2018.
Peter Besenyei of Hungary leads Petr Kopfstein of the Czech Republic, Michael Goulian of the United States, Matt Hall of Australia and Ben Murphy of Great Britain over the city prior to the fourth stage of the Red Bull Air Race World Championship in Budapest, Hungary on June 20, 2018.

 

Budapešť se opět stává scénou pro nejprestižnější letecké závody na světě. Seriál Red Bull Air se tu představí o víkendu 23. a 24. června. Petr Kopfstein chce nad Dunajem bojovat o nejvyšší příčky a před zraky tisícovek českých fanoušků se pokusit o výsledkový restart této sezony! 

Deváté místo. Deváté místo. Deváté místo. Monotónní výsledky zatím nenaplňují představy Petra Kopfsteina o tom, jak by jeho třetí sezona v Red Bull Air Race měla probíhat. Ačkoliv karlovarský pilot létá velmi čistě a konstantně, což oceňují i letečtí odborníci, na konkurenci ztrácí po technické stránce. Jednou z příčin je fakt, že Team Spielberg měnil po minulé sezoně mechanika, a tak nebylo možné na závodním speciálu Edge 540 V3 pracovat. Soupeři tak získali v technologickém souboji malý náskok, který však může v mimořádně vyrovnaném startovním poli znamenat velký rozdíl.

„Z pohledu výsledků samozřejmě nehodnotíme začátek sezony pozitivně. Na druhou stranu si z něho bereme to dobré – dostali jsme ledovou sprchu, která nás nakopla k celé řadě úprav. Ještě před závodem v Budapešti jsme nainstalovali nové kryty kol, udělali jsme velkou kontrolu a některé věci optimalizovali. Po závodě v Maďarsku, a hlavně po skončení sezony, pak dojde k dalším větším úpravám,“ naznačuje své plány Petr Kopfstein. 

Nevěšíme hlavu!

V Budapešti se pokusí smůlu prolomit a zamířit v pořadí na výrazně vyšší příčky! „Věřím, že tenhle závod bude jiný, než byly ty předchozí. Nevěšíme hlavu. Před námi je ještě pět závodů,“ říká Petr. „V minulém roce nás v Budapešti zastavil v Round of 8 po velmi sporné penaltě Američan Kirby Chambliss, který do té doby také nezažíval dobrou sezonu, ale v posledních závodech pak dokonce bojoval o titul mistra světa,“ nachází český pilot zajímavou paralelu s loňskou sezonou.

Do Budapešti se opět chystají tisícovky českých fanoušků. V historickém centru města budou sledovat ikonický závod – tenis má svůj Wimbledon, Formule 1 má Monte Carlo, Red Bull Air Race má Budapešť. V maďarské metropoli se poprvé závodilo už v prvním ročníku Air Race v roce 2003, kdy seriál čítal pouze dva závody. Trať nad Dunajem je charakteristická podletem Řetězového mostu i pylony postavenými přímo před nádhernou budovou Parlamentu. 

„Závodní trať se ve srovnání s minulými roky téměř nezměnila. Sedí nám a víme, že v ní umíme létat rychle. Kdybychom loni nedostali penaltu, prošli jsme až do finále,“ říká Petr, který opět strávil v rámci přípravy dlouhé hodiny na simulátoru, na němž testoval různé varianty průletu trati.

Pokud se do Budapešti nevypravíte osobně, můžete celý program sledovat v přímém přenosu na internetu, konkrétně na webu www.redbullairrace.com. Sobotní kvalifikace startuje v 15 hodin. Nedělní závod začíná ve 13 hodin. ČT Sport odvysílá záznam v pondělí v 6 hodin ráno.

www.kopfstein.com

www.redbullairrace.com

www.nedori.cz

Comments

comments

Vyhledat