Co bude kralovat dámským doplňkům v roce 2022?

V roce 2022 se do módy naplno vrací nejrůznější doplňky, na které jsme v poslední době nebyly úplně zvyklé. Co bude patřit mezi nejžhavější trendy? 

 

Proč význam doplňků roste?

Také do módního průmyslu proniká tlak na udržitelnost a ekologii. Postupně tak vymizí spousta trendů, které jsme pokládaly dlouhé roky za samozřejmost. Různé řetězce s velmi levným textilem budou muset myslet na původ (podmínky zaměstnanců ve výrobě) a kvalitu svých módních kousků, stejně jako na šetrnost výroby k přírodě.

Kromě jiného to znamená, že jednotlivé módní kousky by nám v šatníku měly vydržet mnohem déle. A protože budou obecně dražší, budeme si jich kupovat méně. Tlak na ekologii navíc způsobí, že v nabídce bude stále častěji oblečení méně výrazných barev. Barvení textilu do sytých barev totiž přírodu zatěžuje neúměrně více, přírodní a šetrná umělá barviva ale obvykle podobného výsledku nedosáhnou.

Abychom tedy své outfity ozvláštnily, budeme si muset pomoci zajímavým střihem a extravagantními doplňky.

Doplňky v oblasti pasu

Po mnoha letech se vrací móda krátkých topů, které nechají zcela odkryté bříško v oblasti pupíku. Kdo se na podobné výstřelky necítí, může tento trend nahradit doplňkem v podobě výrazného, vysoko posazeného pásku

Doplňky na rukou

Na ruce nejsou chybou stylové dámské náramkové hodinky. Sekundovat jim mohou nejrůznější náramky, na formálních akcích psaníčko či dominantní kabelka.

Pokrývka hlavy jako doplněk

Trendem v chladných měsících budou dámské barety, které váš outfit ozvláštní a dodají mu potřebný šmrnc. V létě budou hitem sluneční brýle s kovovými obroučkami a do popředí se budou vracet – stejně jako šperky na dalších částech těla – extravagantní náušnice.

Doplňky na nohou

Nejtypičtějším doplňkem, se kterým lze v tomto směru pracovat, jsou samozřejmě boty. U těch se nebojte volit sytou barvu, abyste vyvážily oblečení v barvách tlumených. V letních měsících se nemusíte bát řetízku na kotníku.

Protože trendem roku 2022 budou zcela jednoznačně minisukně, někdy naopak nejlepším „doplňkem“ budou vaše nohy. Máte-li tedy ještě co dohánět, zamiřte do fitka, nebo upravte jídelníček, aby vypadaly co nejlépe.

 

Comments

comments

Vyhledat