JACOBS BARISTA EDITIONS – MLETÁ KÁVA NENÍ JENOM NA TURKA

Mletá káva opravdu není jen na oldschoolového turka, ale dá se připravit na mnoho způsobů. Jedním z nejlepších je v moka konvičce. Ta chutná opravdu jako z kavárny, a když ji navíc připravujete z kvalitní kávy, která je inspirovaná baristy, nemůžete udělat chybu. Vyzkoušejte speciální řadu mleté kávy Jacobs Barista Editions. Díky pomalému pražení za nižších teplot se zrnka praží rovnoměrně, a získávají tak vyváženou a jemnou chuť. Vybrat si můžete ze dvou stupňů pražení – jemnější, středně praženou kávu Jacobs Barista Medium Roast, nebo tmavě praženou a silnou kávu Jacobs Barista Dark Roast. 

Je známo, že Italové si na kvalitní kávu potrpí, a víte, že moka konvička vznikla právě tam a najdete ji téměř v každé italské domácnosti? O tom, jak jednoduše „přenést kvalitu kavárenského espressa do každé domácnosti“, přemýšlel už začátkem minulého století italský inženýr Alfonso Bialetti. A ikona jménem Moka Express se zrodila v roce 1933. Princip je opravdu jednoduchý a vychází ze základů školní fyziky. Při zahřívání vody ve spodní části konvičky vzniká hodně páry, která tlačí horkou vodu přes kovové sítko s mletou kávou až do horní nádobky na hotovou kávu.

Moka konvičky přinesly do domácností doslova kávovou revoluci a jsou stále nesmírně populární. Osmiboký tvar hliníkových „bialettek“ se stal kultovním, dokonce byl vybrán mezi pět designově nejzajímavějších italských produktů 20. století. Konvičky firmy Bialetti patří stále mezi nejprodávanější, ročně se jich prodá přes 15 milionů. Máte ji také doma? 

Fotobanka: https://bit.ly/Jacobs_czsk

 

www.kavajacobs.cz facebook.com/JacobsCZSK         @jacobs_czsk

 

 

O společnosti Jacobs Douwe Egberts CZ:

JACOBS DOUWE EGBERTS CZ je součástí JDE Peet’s, největší světové společnosti zabývající se kávou a čajem. Samotná značka Jacobs má více než stoletou tradici. Kromě značky Jacobs patří do portfolia JDE CZ také prémiová značka L´OR, Tassimo a také Pickwick. Jeden z výrobních závodů instantních specialit se nachází ve Valašském Meziříčí.

 

 

Comments

comments

Vyhledat