Píšete? Přihlašte svou tvorbu do soutěže!

Do pondělí 16. ledna 2023 můžete přihlásit rukopis do literární soutěže o cestopis roku – Cenu Hanzelky a Zikmunda

V pondělí 16. ledna 2023 je uzávěrka 5. ročníku soutěže o nejlepší cestopis – Cenu Hanzelky a Zikmunda. Přihlásit dílo českého autora či autorky, které vyšlo v uplynulém roce 2022, mohou vydavatelé nebo přímo sami autoři. Podrobnosti a pravidla soutěže najdete na www.cestopisroku.cz.

V porotě i tentokrát usedne básník a spisovatel, herec Divadla Járy Cimrmana Miloň Čepelka, spisovatelka a cestovatelka Milena Holcová, publicista a bývalý zahraniční zpravodaj Petr Voldán, nakladatelská editorka Denisa Novotná, spisovatel a žurnalista  Jan Rybář, literární historička Ina Píšová (historicky první vítězka soutěže s knihou Transsibiřská odysea: Po stopách legionáře Jana Kouby), grafická designérka, cestovatelka Lenka Linhartová (autorka oceněné knihy Císař ve světě) a nově také laureát předešlého ročníku Stanislav Havlíček, farmaceut a účastník misí Lékařů bez hranic, který zvítězil s titulem Hlas větru.

Výsledky soutěže o český cestopis roku 2022 budou slavnostně vyhlášeny 22. 4. 2023, v den, kdy Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund vyráželi na obě své legendární cesty v roce 1947, resp. 1959. Tentokrát to bude v Zrcadlové kapli pražského Klementina a opět v přímém přenosu Radiožurnálu, který je hlavní mediální partner.

Comments

comments

Vyhledat