S My Street Films přichází nová filmová generace

foto: pořadatel akce
foto: pořadatel akce

Zajímá vás, co hýbe aktuální dokumentární scénou? Chcete si natočit svůj vlastní krátký dokument? Nebo se jen inspirovat projekcemi krátkých filmů od studentů FAMU či aspirujících filmařů, kteří se již do projektů MSF zapojili? Užijte si léto s MY STREET FILMS a nezapomeňte přihlásit svůj film do soutěže!

Série letních projekcí a workshopů je zaměřená na podporu současného dokumentu. Projekcemi děl etablovaných i aspirujících filmařů přibližuje aktuální dění na dokumentární scéně a inspiruje začínající filmaře k natáčení vlastních snímků. S praktickým zpracováním zájemcům dále pomáhají letní filmové workshopy pod vedením dokumentaristů Apoleny Rychlíkové, Terezy Reichové, Květy Přibylové či Martina Blažíčka.

Letní projekce odstartují ve čtvrtek 26. července na Pragovce, kde se v průběhu léta konají čtvrteční komponované večery složené z krátkých filmů studentů FAMU a účastníků projektu My Street Films, proložené debatami s autory. Ještě před začátkem školního roku se v kině Světozor koná seminář o střihové skladbě. Hlavním hostem večera bude 27. srpna střihač Šimon Špidla, který spolupracoval například na filmech 8 hlav šílenství nebo Gottland. Kasárna Karlín promítnou 3. září celovečerní dokument Andrana Abramjana Budovatelé říše, který již na letošním festivalu Jeden svět ukázal, kdo tahá za nitky české ultrapravicové scény. Filmové dílny změřené na praktické zpracování pak můžete navštívit začátkem srpna na Start Film Festu v Bystřici pod Perštýnem nebo koncem srpna na Marienbad Film Festivalu.

Přijďte na některou z plánovaných projekcí či workshopů nebo rovnou přihlaste svůj snímek do soutěže My Street Films Awards: „Do soutěže může svůj film přihlásit kdokoliv bez ohledu na věk nebo vzdělání, pokud se jedná o dokumentární snímek v délce do 10 minut, který se reflektuje nějaké aktuální téma. Vítěz získá unikátní příležitost uvést svůj film na MFDF Ji.hlava a využít mezinárodní distribuci snímku na online platformě dafilms.cz. Uzávěrka pro přihlášení filmů je 9. září.“ přibližuje podmínky soutěže vedoucí projektu Diana Tabakov.

Program letních projekcí a filmových workshopů:

26.7. / Krátké filmy studentů FAMU a účastníků MSF + diskuze / téma: experiment / Letní kino na Pragovce

2.8. / Krátké filmy studentů FAMU a účastníků MSF + diskuze / téma: animované / Letní kino na Pragovce

4.–10.8. / Filmový workshop / lektorky: Apolena Rychlíková, Tereza Reichová / Start Film Fest

9.8. / Krátké filmy studentů FAMU a účastníků MSF + diskuze / téma: láska / Letní kino na Pragovce

15.8. / Krátké filmy studentů FAMU a účastníků MSF + diskuze + Dj party / letní kino Altenburg

21.8. / Krátké filmy studentů FAMU a účastníků MSF + diskuze / Kulturní centrum KLUBOVNA

27.8. / Vyprávěj – seminář na téma střihové skladby / lektor: Šimon Špidla / Kino Světozor

28.8. / Krátké filmy studentů FAMU a účastníků MSF + diskuze / Kulturní centrum KLUBOVNA

28.–31.8. / Filmový workshop / lektoři: Květa Přibylová, Martin Blažíček / Marienbad Film Festival

3.9. / Andran Abramjan: Budovatelé říše – projekce celovečerního filmu + diskuze s autorem / Kasárna Karlín

Kompletní program najdete zde: http://mystreetfilms.cz/cs/filmovy-program-na-leto-je-tady

Comments

comments

Vyhledat