Čerstvá hudba v Radiu 1: Tipy a komentáře (23. srpna 2024)

​​Nová dávka hudby s komentáři Zdeňka Lichnovského. Hraje Radio 1, ale poslouchat můžete i samostatně přes Spotify.

Zde Spotify playlisty:

NOVÉ SINGLY NA RADIU 1 / 2024
CZ/SK SINGLY NA RADIU 1 / 2024

new singles (23. srpna 2024)

A Place To Bury Strangers – You Got Me / dneska to odpálí ian fantastickym novym trekem od báječnejch pohazovačů kytar.
A$AP Rocky & Jessica Pratt – HIGHJACK / žof zase dodává nečekaný a omamný kolabo mezi žánrama.
BEA1991 – Remina Two / rao s žofií nahodili tenhle radikálně nádhernej a calming song od britsko-holandský hudebnice. famozní produkce a halda citu zaručena!
Black Market Karma – Lead Laces / jana kománková dodává krásnej psychedelickej zvuk anglickýho pobřeží. vlny se lámou stejně jako zkreslený struny kytar. bezčasí je na obzoru.
Bonobo – Expander / a když už jsme u toho pobřeží, tak josef je hodně spoko se zvukem tuhle brightonskýho harcovníka. už zase expanduje!
Bowrain – Wake Up Call / dougie exkluzivo doporučuje citlivej a zároveň elektronicky masivně propracovanej trek od slovinskýho hudebníka.
Capo Lee & bullet tooth – KEEP IT ROLLING (VIP MIX) / tak ale dan w nás bez skurpulí vede do našláplýho britskýho androše. grime, rovnej beat, kopačka. jedem.
Casiokids – Når eg ser deg / no je to možné? dětska od casia z bergenu jsou zpátky! a hnedle takováhle citlivá krása.
Claire Brooks – Hibernation / ian nahazuje jazzový fléry a lehce psychedelickej vibe od písničkářky z LA.
cumgirl8 – Karma Police / josef i tom nawar cení tenhle nakopnutej song, kterej neni coverem od radiohead. provokace na druhou!
Dada Jones – Turbulence / dan w nasolil velmi příjemnej moderní dramík altpop song. je to fúze z austrálie!
Destroy Boys – You Hear Yes (ft. Mannequin Pussy and Scowl) / fantastickej punk a spolupráce ze sacramenta. zakřičme si.
dog eyes – moment / moc pěknej tip od josky na bedroompopový oaklandský duo. trek o přátelství doplňuje přiložená celá deska.
Duster & Dirty Art Club – Anhedonia II / legendy zašuměnejch kytar (zdravíme šponyho) se tak nějak potichu dali dohromady s dalším instrumentálním duem ze san josé a výsledkem je tahle nádherna. josef i rao tečou blahem.
Elias Rønnenfelt – No One Else / s františkem i danem w se shodujeme, že sólový věci chlapíka z iceage zařezávaj neskutečně hluboko. zde potvrzeno.
Ex-Easter Island Head – Norther / liverpoolská experimentální skupina se tady udává na strastiplnou cestu na sever. vejlet zařídila jana kománková.
Fashion Club – Forget (ft. Perfume Genius) / hudebnice, kterou můžete znát třeba z projektů moaning, cherry glazerr a dalších bude vydávat sólovou desku. tuhle přispívá vokálem mike hadreas a ta gradačka?? ty jo.
Field Music – The Limits of Language / rozmáchlý vypravěči koncepčních příběhů ze sunderlandu už jsou zase tu. jejich příběh tentokrát předává josef.
Flying Lotus – Garmonbozia / esence krémový kukuřice ve formě bolesti a smutku. bob za závěsem spokojeně přikyvuje.
Fontaines D.C. – Here’s the Thing / no dneska to konečně vyšlo. mnohými očekávaná deska dublinských kytaráků je tady. dan w hobluje!
Fousheé – still around / dan w i vojta jsou spokojeni s žánrově fantasticky neprostupnou směskou týhle hudebnice. krásnej song a báječně podivnej klip.
Foxing – Greyhound / společně s raem vyrážíme na tiskovku k novýmu singlu kapely ze st. louis. nikdo tam neni. zvládáme celejch osm minut skučení a pak si to pouštíme znova. velká věc.
Geordie Greep – Holy, Holy / no hele, black midi se nám rozkmotřili! geordie rube sólovku a je zábavnej jako elvis v těch nejhorších letech.
George Daniel – Screen Cleaner / jméno tohohle chlapíka je mnohokrát zmíněno v ultimátní brat desce tohodle léta. jinak je bubeník the1975 taky velmi slušnej klubovej producent. slyšte!
Christopher Owens – I Think About Heaven / konečně je zpátky! bejvalej frontman kapely girls si dal život zase o trošku víc do kupy a oblaží nás novou deskou. žijící legenda krásnejch písniček tak posílá do nebe dana i františka.
il:lo – naïa / joska s danem w se nechávají unášet synťákovejma ploškama pařížskýho dua. a to je fér.
Jack White – That’s How I’m Feeling / raa chytnul dřevní bluesrock překvapivý desky tuhle jacka! bum prásk a takhle to cejtim!
Jamie xx, The Avalanches – All You Children / no co se dá dělat. co singl to perla. tady v kolabu nejvíc spoko žofka s vojtou. krásnej sample, na dj set jako dělanej.
Jane Remover – Flash in the Pan / dan w hodně cení vývoj týhle americký hudebnice, od níž slýcháváme pod různejma pseudonymama. kytary, nekytary a mega průzračnýho citu.
JOBA – People Need People / chlapící z altrapovýho boybandu brockhampton postupně sypou sólovky. a tohle je krásnej soulovej výdech.
John Beltran – Aşk Anları (Session Victim Remix) / josef nám přináší klubový nádech turecka v práci legendárního producenta z michiganu.
Jordana – Like A Dog / skvělá londýnská hudebnice má venku poutavej song o psim životě, kterej ocenil i dan w.
JPEGMAFIA – I’ll Be Right There / jasně, z deskyho báječnýho peggyho si nemůžeme aspoň jednu skladbu odpustit. prej tu hned bude.
Kali Uchis – Simple / rao je spokojený s druhym dílem pěstování orchidejí od americké altpopové superhvězdy. jednoduché!
Kit Sebastian – Metropolis / dan w s josefem dodávají sympatický quirky duo z londýna. tavící kotel žánrů i epoch zaručen.
LISA – New Woman (ft. ROSALÍA) / členka korejských blackpink roztáčí masivný sólový kruhy. ta změna beatu, když do treku vstoupí rosalía? nazdar.
Lowtopic – Self / víte co, vypněte se na chvilku. josef vám to zprostředkuje skrz italské downtempové vlny.
Mall Grab & Real Lies – Ripples in the Timeline / ian s joskou si notujou nad vyřídilkou absolutního britství.
Maxine Gillon – Venus of Brunswick East / hudebnice z melbourne sama poslal trek do sleepclubing jany s petrem a tak tenhle poutavej song můžeme směle zařadit i sem do novinek.
Megra – Put The Lights Out / tom nawar i rao si žádaj lomeňárny ze štokholmu! tak vypínáme světla a zapínáme stroba.
Mercury Rev – A Bird Of No Address / s raem jsme velmi spokojený s novým krásným singlem od týhle velezkušený kapely. grandiózní zvukomalba i textařina.
Midwife – Vanessa / madeleine vydává příští měsíc desku se skvělým názvem no depression in heaven a tenhle plazivej song všechno báječně stvrzuje.
Neck Breaking Stunts – Smile / neni nad manifestace berlínskejch přátelství! josef i seznává vokály starýho známýho einara strayer za průchozí.
Nothhingspecial – Catacombs / velkej indie hiťák od hudebnice z německa narubal ian. katakomby mega chytlavejch kytárek.
Oceanator – Drift Away / báječně těžkotonážní bicíčka a za backvocs NNAMDI. bahno jako od trenta z devadesátýho čtvrtýho!
ØKSE – Skopje (ft. E L U C I D) / norskej jazzovej experimentální kolektiv se konečně chystaj vydat desku. mega kopanec toto.
ONJUICY, nonomi, AKOSIA – Shimokitazawa / žof nachystala parádní klubový kolabo. tady se zásadně nezastavuje. prásk.
Pearly Drops – Lost In The Dark / dan w s ianem společně nahazují velmi příjemný finský synthpopový duo. dlouhý noci se blíží!
Pom Poko – My Family / jerryho oblíbenci z osla maj venku novou desku! přiloženo a tady velmi příjemný hit tzv na komoru.
Public Service Broadcasting – Electra / tuto jeden rest z červencové studny. londýnskej industriální postroček pro všechny generace! elektrizující.
ratbag – pinky boy / skvělá novozélandská hudebnice má pro nás další tlačbu. dan w to moc dobře ví a přihazuje do složky hitů roku 2024.
RIP Swirl – Negative Fantasy (ft. untitled (halo)) / josef a rao zase jednou hmátli do berlína. a zachytili skvěle zamlženou věc, která kreslí kytarový kruhy do přediv času.
The Big Tusk – Bad Mammuth / mike.h nasolil fantasticky pokřivenou elektroniku politou současnou jazzovou polevou. frankfonní část švýcarska a nezměrná bytelnost alp.
The Blessed Madonna – Edge of Saturday Night (ft. Kylie Minogue) / americká producentka si pozvala legendu, která se toho rozhodně nebojí. skvělá klubovka doprostřed sobotní noci.
The Dare – You’re Invited / ian a tom nawar doporučují aneb „chatgpt write me an lcd soundsystem song, but make it boring“. banger. jste zváni.
Toro y Moi – Hollywood (ft. Benjamin Gibbard) / s ianem mega ceníme nádech nostalgičky v tomhle skvělym současnym treku. benjamin furt dojímá. vytáčejte modemy.
TV Girl – Summer 2000 Baby (ft. George Clanton) / dan w do nás naplno pumpuje y2k revival! tekutá modernita teče jako čerstvě načepované pivo v hospodě na předměstí.
Two Shell, Sugababes – Round / žofie nahazuje naše oblíbený produkční mystérium. y2k proudí dál.
Tycho – Devices / dan w i josef berou na milost starýho známýho zvukotepce. tentokrát žádný kytárky, ale vyloženě driving synthwave. úplně vidim to zapadající sluníčko. nebo měsíček. nebo hvězdičky.
Vylet Pony – where do we begin / hudebnice z oregonu inspirovaná animákama tady vykouzlila nádhernej trek na pomezí kytárek a tweepopu.
W. H. Lung – The Painting of the Bay / yes a na závěr báječný kytary od machesterský zafuzzovaný kytarovky. to je tak, když koukáte na slavnej obraz a vůbec nic vám to neřiká.

nové singly (23. srpna 2024)

Arleta – Wild Horses / výsadní koňařka střídá žánry, styly a furt jsou to velký hity. poďme se projet a zapomenout.
Cubik – Faun’s Late Afternoon / tuhle producent si synteticky zafantazíroval společně s klasikou nový vlny.
IKON – MOON / tomáš konůpka už se zase projíždí v tom svym dáře po americkejch velkoměstech. je zrovna úplněk.
Jiný Metro – Empty Little Boxes / pražská reminiscence na cocorosie či reginu spektor zase vydala propracovanej song. tu je.
Josefina Dusk – Můj Hrdina (ft. Josef Dušek) / totální hit. jinej svět a rodinnej byznys v tom nejlepšim. jeden z velkejch songů roku.
Klára Vytisková – VNITŘNÍ JÁ / klára má venku koncepční ep o pocitech, který si s sebou neseme možná příliš dlouho. zde ve výkladu vnitřního já.
Married in Vegas – Strawberry Boy / přivítání novýho člověka. citlivej song plnej skvělejch harmonií.
Ministerstvo popu – Míša / superkapela vyvalila nekompromisní country a připravila si popevěk, kterej vám z hlavy už nikdo nikdy nevymaže.
Miro Žbirka – Nora / david žbirka a oliver torr přetvářej demíčka pana otce do plně realizovaný experimentální expertízy.
Modré hory – Dlhy zivot / klasický zamyšlení zkušených mistrů slovenského jazyka.
Nature Trip – Headless / vejlet na pomezí brightonu a česka. nakroucený kytary do devadesátkovýho spoko zkreslení.
Planety – Pentagram srandy / nejkrásnější název a nejdojemnější píseň. to jsou zase klasický planety, paráda.
Prago Union – JEN BLBNI / kato nepřestává blbnout a venku je nová deska celý jeho party.
sorbitol drops – Smoke in the Bottle / báječnej sounddesign a poslouchání moudrosti remízku. celý album níže.
Zapomělsem – V noci se dívám na seriály (nevertouch remix) / už na albu jesnou se jednalo o pomrkávací hit, kde člověk jenom čekal, kdy přijde nekompromisní rovnej kopák a celý se to nakopne. a tady ho máme. hit.

desky (23. srpna 2024)

BADBADNOTGOOD – Mid Spiral (2024) (jazz, chill)\
BEABADOOBEE – This Is How Tomorrow Moves (2024) (indierock)\
BODY MEAT – Starchris (2024) (electronic, hc)\
BRAILLE – Triple Transit (2024) (electronica)\
CARPENTER,SABRINA – Short n‘ Sweet (2024) (indiepop)\
CASTLEBEAT – Stereo (2024) (kytary, darkwave)\
COLE,LOUIS (WITH METROPOLE ORKEST & JULES BUCKLEY) – nothing (2024) (jazz, funk, symphonic)\
COOL HEAT – Abandon (2024) (dreampop)\
DOG EYES – holy friend (2024) (indie)\
DUŠAN VLK – DUŠA UNDERGROUNDU (2024) (rap, punk)\
FONTAINES D.C. – Romance (2024) (kytary)\
FUCKED UP – Another Day (2024) (hc, kytary)\
FUTUREBIRDS – Easy Company (2024) (country)\
GIFT – Ulluminator (2024) (garage rock, psychedelic)\
CHARLY BLISS – Forever (2024) (indierock)\
ILLUMINATI HOTTIES – POWER (2024) (indierock)\
JIGITZ – don’t come back (2024) (electronic, dance)\
KING GIZZARD AND THE LIZARD WIZARD – Flight b741 (2024) (rock)\
LOWE,ROSIE – Lover, Other (2024) (neosoul, electronica)\
MAGDALENA BAY – Imaginal Disk (2024) (altpop)\
MATTY – POPS (2024) (indiepop)\
MURA MASA – Curve 1 (2024) (electronic, dance)\
NIINA – honestly, does this smell off to you (2024) (indiepop)\
NIKI – Buzz (2024) (indiepop)\
OSEES – SORCS 80 (2024) (rock)\
PALEHOUND – Live At First Congregational Church (2024) (live, acoustic)\
POM POKO – Champion (2024) (indierock)\
PRAGO UNION – Zvukoloď (2024) (hip hop)\
SOFI TUKKER – BREAD (2024) (energetic, dance)\
SORBITOL DROPS – Remízek Music (2024) (experimental, field recordings)\
SPIRIT OF THE BEEHIVE – YOU’LL HAVE TO LOSE SOMETHING (2024) (psychedelic)\
TINASHE – Quantum Baby (2024) (rnb)\
UCHIS,KALI – Orquideas Parte 2 (2024) (latin, altpop)\
WHITE,JACK – No Name (2024) (rock, blues)\
WISHY – Triple Seven (2024) (kytary)\
YNDLING – Mood Booster (2024) (bedroom pop)\

Comments

comments

Vyhledat