Jaké je nové bistro The Eatery v Holešovicích?

Už před nějakou dobou jsme psali, že kuchařská star Pavel Býček si po odchodu z Alcronu otvírá se společníky vlastní podnik. Bistro nazvané The Eatery se otevřelo a my tam museli vyrazit!

 

Jak to tam vypadá?
Jednoduchý moderní interiér je téměř monochromatický, barvu tu obstarávají pokrmy. Na různých místech restaurace najdete velké písmeno E.

Co jsme měli?
Zašli jsme z časových důvodů na polední menu, které se mění jednou týdně.  Oba předkrmy (,,Kachní játra“ – restovaná kachní játra, majoránka, toast a ,,Uzený pstruh“ – uzený pstruh, brambory a koprový zákys) navnadily chuťové buňky a potěšily. Speciální potěchu vyvolala máslová omáčka s čerstvou majoránkou servírovaná k játrům – ještě že nám obsluha dodávala dostatek jejich skvělého domácího pečiva, aby ji bylo čím vytěžit.

Jako hlavní chod zazářil ,Segeďák“ (vepřová líčka, papriková omáčka, marinované zelí a opečené bramborové noky… prostě upgrade klasického paprikového jídla dotažený k dokonalosti) a radost nám udělalo i ,,Grilované kuře“ (vykostěné kuře, tarhoňa, fazolky a houby) připravované na uhlí. Kombinace s polozapomenutou slovenskou přílohou a vesele zelenými fazolkami byla dokonalá.

Nezbylo než okusit dezert – marinované švestky s drobenkou – a kávu, kterou odebírají od malého pražiče.

Nic nemělo chybičku.

Jaká je obsluha?

Milá a pozorná mladá dáma, kdyby takové pracovaly v každé restauraci, nevaříme doma.

Kolik to stojí?

Ceny dostály slibu o dostupnosti. Za všechno výše zmíněné plus vodu jsme platili asi 550 korun, což je při špičkové kvalitě a precizním zpracování naprosto skvělé. Hlavní chod za cenu okolo 200 korun znamená, že sem může zajít snad každý.

Náš tip?

Sedněte si ke stolu lemujícímu otevřenou kuchyni, tzv. chef’s table. Uvidíte zručné kuchaře a dozvíte se od nich, kde co koupili a jak co připravovali.

Celkový dojem?

Srozumitelná a výborně připravená jídla za rozumné ceny. I když je podnik úplně nový a možná se tu ještě bude něco dolaďovat, my jsme žádné chyby nenašli. Vrátíme se!

 

 

THE EATERY

U Uranie 18

Praha 7 – Holešovice

Info, rezervace, aktuality: http://www.theeatery.cz/cz/

Comments

comments

Vyhledat