Ambiente spouští unikátní kurz pro zájemce o práci v kuchyni
V polovině listopadu startuje první ze série kurzů s názvem 60 hodin. Špičkoví šéfkuchaři z Ambiente během tří víkendů budou školit malou, maximálně desetičlennou, skupinu účastníků v dovednostech, které jim posléze umožní hladký start v profesionální kuchyni.
“Kurz je určený všem, kteří by na částečný nebo plný úvazek chtěli začít pracovat v restauraci anebo jsou zapálení do vaření a chtějí se více profesionalizovat,” vysvětluje Eva Králová, která má v Ambiente pod palcem vzdělávání. Na kurz se tak mohou přihlásit jak jednotlivci,tak na něj mohou restaurace poslat své nováčky, kteří potřebují zaškolit.
Lektory kurzu jsou šéfkuchaři František Skopec z Café Savoy, Martin Štangl a Jaroslav Kozdělka z Esky, kreativní šéfkuchaři Ambiente Tomáš Valkovič a Jiří Horák. Se sestavováním kurzu pomáhala mladá kuchařka Tereza Komárková, která měla potřeby nováčka v kuchyni v živé paměti. Lektoři účastníky přirozeným způsobem seznámí se světem gastronomie. Během dvou víkendů v tréninkové profesionální kuchyni si studenti pod jejich vedením připraví podle receptur několik chodů od snídaní, personálních obědů až po sváteční obědové menu. Následovat budou dvě směny v restaurační kuchyni, kde si účastníci kurzu vyzkouší pozici přípraváře.
Během kurzu 60 hodin v kuchyni se naučí základům hygieny a bezpečnosti práce, čtení receptur, přípravy mise en place, ovládání technologií jako je konvektomat nebo thermomix, základní techniky typu krájení, cezení či spařování a také třeba brousit nože a pečovat o ně.
Kurz, který zabere tři víkendy, stojí 20 000 Kč a přihlásit se něj lze přes web Umu – www.umumum.cz
Fotky ke stažení zde