Kapří festival v Holešovicích – Fish&Chill

STUDENTI POŘÁDAJÍ PRVNÍ ROČNÍK MULTIŽÁNROVÉHO RYBÍHO FESTIVALU FISH&CHILL – TENTOKRÁT VE ZNAMENÍ KAPRA.

 

Již 8. prosince se Město Moře, bývalá truhlárna v pražských Holešovicích, promění v prostor, který zaplaví všehochuť rybího festivalu Fish&Chill: Kapr Tapas edition. Akce vypukne v 10:00 a bude trvat do 17:00.

Hlavním cílem festivalu je přiblížit lidem z měst atraktivní formou rybářství a ukázat nevšední způsoby přípravy tradiční české ryby, kterou je kapr. Určitým způsobem se bude snažit prolomit předsudky o rybách a ukázat, jak mohou zpestřit naše zaběhlé gastronomické zvyklosti.

V průběhu celého dne mohou návštěvníci ochutnat kapří speciality od mezinárodních kuchařů. Účast přislíbili: Antonio Sandev Bistro (Balkán), Arepas de Lyna (Venezuela), Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s. (Čechy), Charlie’s Coffee and Garden (kavárna).

Akci budou prokládat krátké „fishtalky“ (přednášky), které představí populárně-naučnou formou význam rybníků, rybí gastronomii či rybářskou kulturu. Zajímavým bodem události je také workshop na téma kuchyňské úpravy ryb, který jistě před blížícími se vánočními svátky mnozí ocení. Akce bude proložena hudebním doprovodem.

Kapří festival pořádají studenti oboru Arts Management na VŠE v Praze v rámci předmětu Animace kulturního dědictví a Projektového managementu v umělecké sféře. 

https://www.facebook.com/events/1278449872338109/

 

#kaprjeláska

Fish&Chill: Kapr Tapas edition

Město Moře, Přístavní 7, 170 00 Praha 7 – Holešovice
8. 12. 2019 od 10:00 do 17:00

 

Comments

comments

Vyhledat