Restaurace Signature láká na letní menu
Nejlepší způsob jak přečkat protivné prázdninové kolony na dálnici D1 je návštěva designové restaurace Signature u sjezdu 182 v Popůvkách u Brna. Čeká vás poctivá kuchyně, Champagne vinotéka čítající 160 etiket a také coffee lounge – útočiště pro byznysmeny, kteří cestují na trase Praha – Bratislava a potřebují krátkou pauzu, klid a odpočinek. Nové letní menu, které vznikalo pod taktovkou šéfkuchaře Pavla Veltruského, je rozmanité, co se týká surovin i chutí, a nezapomíná ani na českou klasiku.
Inspirace Francií
Odhadovaným best-sellerem je vonnaská palačinka s uzeným lososem, chřestem a maltézskou omáčkou. „Tento pokrm je nazýván podle regionu Vonnas ve Francii a recept pochází od maminky známého francouzského kuchaře Georgese Bianca,“ vysvětluje spolumajitel restaurace Lumír Sendrei. V Signature ho podávají s kaviárem Malosol a lososa si udí sami přímo v restauraci.
„Při sestavování menu nehledám výjimečnost, ale rozmanitost. Snažím se našim hostům nabídnout jiná jídla, než dostanou v 90 % českých restaurací. Co se týká surovin, pracuji s tím, co je aktuálně na trhu, aby zákazník měl na talíři vždy jen jídlo z čerstvých ingrediencí,“ popisuje svou práci šéfkuchař Pavel Veltruský.
V Signature kladou důraz i na sladkou tečku za hlavním jídlem. V letním menu vévodí dezertům rebarbora s bílou čokoládou. „Jedná se o velmi oblíbený lehký dezert, ke kterému podáváme i sorbet z rebarbory,“ doplňuje Lumír Sendrei. Ke všem pokrmům mají připravená i vína, která zvýrazní a dokreslí jejich chuť.
Výběr z letního menu
* VONNASKÁ PALAČINKA, NÁŠ UZENÝ LOSOS, CHŘEST, MALTÉZSKÁ OMÁČKA 260 Kč
Doporučené víno: Trkmanska rosé J. Stávek
* KUŘECÍ BLANQUETTE 380 Kč
Doporučené víno: Chardonnay Sur Lie Rajhradské klášterní
* KVĚTOVÁ ŠPIČKA, SMRŽ, RIZOTO S MEDVĚDÍM ČESNEKEM, TELECÍ GLAZÉ 420 Kč
Doporučené víno: Cuvée Victoria Krásná hora
* REBARBORA, BÍLÁ ČOKOLÁDA, VANILKA, MALINY, POMERANČ, JAHODA 185,-
Doporučené víno: šumivé rosé Terasso z vinařství Michlovský
Více informací naleznete na webu, Facebooku či Instagramu.