Rodina batohů CLASP’PIN roste

všechny fotografie: Clasp'pin
všechny fotografie: Clasp'pin

Po našem nadšení z batohů Bandit radostně kvitujeme, že superkvalitní české ručně šité batohy Clasp’pin mají nové bratříčky. Je tu Fabian.

Výrobce o něm říká: „Fabián je patronem brdských lesů a jelikož naše batohy a ostatní doplňky vznikají v Mníšku pod Brdy, je volba jména pro náš nový model batohu nasnadě. Paradoxně jsem se k výrobě ekonomičtějšíhu modelu dostal až po uvedení třech předešlých modelů Bandit, Thelma a Kujmepikle. Do návrhu i samotné výroby se promítly nasbírané zkušenosti, ale i doplněné vybavení naši skromné dílny.

Fabian si nicméně zachovává to nejlepší ze všech modelů – pěnovou zádovou výztuhu, která spolehlivě odstíní tlaky od nošeného obsahu, praktickou nylonovou podšívku a samostatnou polstrovanou přihrádku na notebook, která ochrání mobilní zařízení. Tradiční je kvalitní kování, které je buď mosazné nebo z nerezové oceli. Standardní volbou pro většinu výrobců je plast, pochromovaný ocelový drát nebo levný a pevnostně problematický zinek a jeho slitiny, které často praskají a jejich zpracování je na nízké úrovni. Běžný zákazník si většinou takovýchto detailů všimne až v momentu, kdy nastane problém, ale pro nás je volba kvalitních materiálů zásadní i přesto, že většina z nich pochází od zahraničních výrobců. Naše batohy jsou postavený na kvalitním zpracování a detailu, byla by tedy velká škoda celek srážet nekvalitním kováním a materiálem obecně. To je myslím jedna z věcí, ve které se odlišujeme nejenom od masové produkce.

Zákazníků, kteří ocení zpracování i materiály samotné, naštěstí přibývá, což se projevuje hlavně na marketech, kterých se každoročně účastníme. Většina zákazníků naživo pozná rozdílný přístup ve zpracování bez dalšího komentáře a často jsou velmi překvapeni, že batohy vyrábím od začátku do konce kompletně sám. Velkou devizou je pro nás i nadčasový a unisexový design. Batohy můžete použít k volnočasovému outfitu stejně jako k formálnějšímu oděvu, což naši zákazníci často oceňují. Prozatím nemáme vlastní showroom, díky tomu se většina prodejů odehrává na e-shopu, nebo marketech, ale často se za mnou do dílny přijedou zákazníci podívat nebo si objednávku rovnou vyzvednout, což vždy rádi vítáme. Vnímám to jako potvrzení toho, že zákazník chce vědět, kdo stojí za konkrétním produktem, případně příběhem značky samotné. Většina našich zákazníků pochází z Čech, nicméně zbývajících cca 10 % je ze zahraničí, což samozřejmě vždy potěší, obzvláště v případě, že nás znají třeba z Instagramu.

Naživo se na naše batohy můžete přijít podívat 17.–18. 11. na Prague Fashion Market v OD Kotva nebo 14.–16. 12. na Lemarket v pražském Mánesu. Pokud by Vás však zajímal náš Fabian již nyní, navštivte náš e-shop www.clasppingoods.com.“

CLASP’PIN – manufactured goods

Comments

comments

Vyhledat