Anketa o módě a stylu: Galeristka Alexandra Karpuchina

foto archiv A.K.
foto archiv A.K.

Alexandra vystudovala Umprum a působí jako galeristka.

Narodila se v Moskvě.  Od roku 2016 provozuje White Pearl Gallery – je to galerie zaměřená na aktuální umění (malbu, objekt, istalace), kterou najdete na adrese Dittrichova 5, Praha 2. Od roku 2010 je předsedkyní Art Direct, z.s. a věnuje se mezinárodním kulturním projektům, např.: https://containera.cz/about/ )

Tvá definice módy a stylu?

Móda a styl je pro mne něco jako náboženství a víra. Není to totéž, ale nevylučuje se to. Módu respektuji, ale nepřikláním se k jakémukoli trendu. Věřím, že styl pramení z osobnosti.

Co máš nejraději na své práci?

Diverzitu zkušeností, tj. pestrost života, díky ohromě obohacujícím lidem-  umělcům a jejich práci. Pocit zadostiučinění, když jsem schopna přenést myšlenku, či pocit z uměleckého díla dál divákovi.

Jak si dobíjíš baterky?

Mám velmi velkého psa, Dášu, s ještě větší osobností. Čas s ní je totální rekonvalescence. Ráda střídám kontrast naprostého klidu v přírodě, či s knihou a hlubokého zážitku z dlouhých nocí ve společnosti dobré hudby, přítel a pití.

Co tě zaručeně potěší?

Dobré umělecké dílo, po estetické a myšlenkové stránce. To jsou chvilky kdy vím, že to má cenu. Dobré víno, upřímná a inteligentní společnost.

Tvůj tip, co dělat proti šedi:

Být vnímavý vůči svému okolí a nebát se, protože je těžké ustát nápor dění, ale jsme privilegovaná generace, která má spoustu podnětů na výběr.

Comments

comments

Vyhledat