Severský filmový podzim přinese sportovní zážitky i černý humor!

Za Litvu , foto SF klub
Za Litvu , foto SF klub

Víkendovou filmovou přehlídku odstartuje ve 14:00 švédský dokument Bezva lidi. Snímek popisuje, jak se Somálsko jako první africký stát se přihlásilo na mistrovství světa v bandy. Nikdo z mladých hráčů ještě nestál na bruslích a mistrovství začíná za šest měsíců. Panují názory, že je to naprosto šílený nápad, ale trenéři týmu to vidí jinak…

 

Na brusle se postaví i další země, konkrétně Finsko a Švédsko ve sportovní drama komedii 95. Finský filmový počin divákům připomene poslední víkend Mistrovství světa v ledním hokeji roku 1995 v Helsinkách a Stockholmu. Střetnutí finského a švédského hokejového týmu bylo velmi emotivní a přineslo nečekaný výsledek.

 

V 18:15 začíná oblíbený Dlouhý příběh ve zkratce. Film sleduje skupinu kamarádů během tří let a osmi oslav. Třicátníci a čtyřicátníci se pokouší naplnit své představy o dokonalém životě. Ve středu toho všeho je lehce zmatená Ellen. Místo toho, aby se usadila, má poměr s okouzlujícím Sebastianem, který je bohužel ženatý s jednou z jejích kamarádek. Když Ellen konečně pochopí, že Sebastian ženu nikdy neopustí, potká stejně zmateného Maxe. Přeskočí mezi nimi jiskra, ale situace se brzy zkomplikuje.

 

Pořádné jízdy se diváci dočkají ve 20:30. Začíná totiž akční komedie Litva, do toho!. Čtveřice přátel okrade v Londýně nesprávného člověka, obávaného gangstera Golden Polea… Ten jim od té doby jde po krku. Útěk do Malajsie nevyšel a trochu nečekaně se ocitli v Litvě. Snímek s notnou dávkou černého humoru nezapře inspiraci tvorbou Guye Ritchieho. 

Více informací o festivalu a jednotlivých filmech najdete na stránkách Severského filmového klubu: www.sfklub.cz

Comments

comments

Vyhledat