Nový asijský zdroj: Kung fu knedlíčky (ode dneška na stole)

„Jsme kluci, kterým v Praze chyběly pořádné a dostupné čínské knedlíčky… tak jsme se je rozhodli dělat sami. 🥢

Na přípravu každé porce osobně dohlíží náš mistr šéfkuchař a díky spolupráci s předními rozvozci můžete mít knedlíčky do pár minut na stole,“ říkají o sobě pánové z nového podniku Kung-Fu Knedlíčky.
Od 5. prosince (12.00) je seženete přes Dámejídlo a od pondělí přes Uber Eats. Zjistili jsme pro vás, že zatím mají 3 základní druhy knedlíčků – Kung Fu knedlíčky plněné vepřovým a nappa zelím, Kung Fu knedlíčky plněné kachnou pěti vůní a švestkami a Kung fu Knedlíčky plněné tofu a kimči. A taky už víme, že to krásné logo Kung Fu Knedlíčků vytvářela Kristina Ambrozová z Analog Bros.

foto Kung Fu Knedlíčky / front

 

Knedlíčky mají v Číně tradici. Oblíbené jsou dim sum, tradiční čínské jídlo v podobě malých taštiček. Hodně se dělají v kantonské kuchyni, ale i jinde. Dim sum knedlíčky jsou malé, na velikost jednoho sousta, plněné masem i dalšími náplněmi, někdy je uvnitř vývar. Najít se dají i knedlíčky se sladkými náplněmi. Podávají se na talířcích nebo v pařníčcích. Buď se vaří v páře, nebo se paří a smaží. Často se jedí brzy ráno, případně po ranním cvičení.

Jejich tradice trvá už stovky let, mění se náplně i těsta. Poslední dobou jsou dim sum knedlíčky populární i u nás, dostanou se v některých restauracích a můžete najít i kuchařské kurzy specializované na dim sum.

Různé typy dim sum (ilustrační fotografie):

 

Comments

comments

Vyhledat