Pohádková satira Adama Štecha vypráví o kráse a bídě našeho světa

Adam Štech -  Tradice, Imigrace, Válka, Internet A Pivo, 200x200cm, Kombinovaná Technika Na Plátně, 2018, repro Gal. V. Špály
Adam Štech - Tradice, Imigrace, Válka, Internet A Pivo, 200x200cm, Kombinovaná Technika Na Plátně, 2018, repro Gal. V. Špály

Malíř Adam Štech vystudoval malbu na pražské akademii výtvarného umění v roce 2008 u Vladimíra Skrepla a Jiřího Sopka a v roce 2011 získal Cenu kritiky za mladou malbu.

Od prosince 2018 do 27. 1. 2019 vystavuje ve Špálově galerii (vedle kina Evald). Svůj nový cyklus nazval Podle skutečné události. Tradičně se pohybuje na hranici několika žánrů, od kýčovitě líbivých surreálných příběhů až k erotikou nabitým kubistickým kresbám a malbám. Adam Štech s těmito vizuálními žánry pracuje bravurně, ale ne nijak dogmaticky. Pořád je vidět, že malba je pro něj hra, radost a poťouchlá touha bourat zavedené vizuální stereotypy.

Výsledek těchto jeho vizuálních hříček nepůsobí chaoticky, protože je udržuje pohromadě vyvážená kompozice a barevnost, která mně osobně připomíná díla německého malíře Neo Raucha.

Ve čtvrtek 14. ledna od 17 hodin je poslední termín, kdy svojí výstavou provede návštěvníky autor – Adam Štech.

Výstava je ve Špálově galerii otevřena denně 11-19 h. Vstup je 40 korun (studenti 20), Národní 30, Praha 1

Více informací zde:
https://www.galerievaclavaspaly.cz/cs/

Comments

comments

Vyhledat