V Praze se otevřela nová sdílená zkušebna

foto Melogee
foto Melogee

Včera se veřejnosti otevřela hudební zkušebna Melogee. Sdílený prostor umožní individuálním hudebníkům i potenciálním hráčům využít dostupné hudební nástroje. Poslouží tak hlavně těm, kdo nástroj nevlastní, ale chtěli by se hře naučit, nebo takovým, kteří nemohou doma trénovat.  

 

Sdílená zkušebna Melogee je od února přístupná všem individuálním hráčům, kteří si chtějí zahrát na některý z nástrojů, které budou ve zkušebně k dispozici. Na začátku se bude jednat především o digitální piana, klávesy, akustické kytary nebo housle. „Chtěli jsme vytvořit místo pro ty, kdo si touží zahrát, ale mají v cestě nějakou překážku. U hudebníků, kteří už měli některý z nástrojů aspoň párkrát v ruce, je to nejčastěji problém s trénováním. Jsou limitováni třeba spolubydlícími, sousedy, dětmi, a podobně. U těch, kdo uvažují o hře jako o zcela novém koníčku, jde o to, že mnohdy nechtějí nástroj hned kupovat, ale nejdříve si ho párkrát vyzkoušet, osahat. Neví, jestli je to bude bavit a jak jim to půjde,” vysvětluje poslání zkušebny Veronika Kynclová, jedna ze zakladatelek.

 

Prostory hudební zkušebny najdou milovníci hudby v Plzeňské ulici v Praze 5. V testovacím provozu budou veřejnosti otevřené ve všedních dnech od 17:00 do 21:00.

Ceny: 39 Kč za 30 minut hraní a 189 za 60 minut hraní.

Info a rezervace: https://www.melogee.cz/prostor-melogee/.

 

Comments

comments

Vyhledat