Rozhovor s Modeselektor

Modeselektor 2018 Photo Birgit Kaulfuss
Modeselektor 2018 Photo Birgit Kaulfuss
Za pár dní uvidíme v Roxy Modeselektor: 27. 2. vypukne jejich vyhlášená live show. Čas na malý rozhovorek.
Jak došlo ke spolupráci s Flohio a jak se vám s ní točilo?

Zeptali jsme se jedné spřátelené agentky v Británii, jestli by nám nedoporučila nějakého mladého grimeového nebo hiphopového MC, nebo nějakou. Poradila nám, ať omrknem Flohio. Pozvali jsme ji do Berlína a jí se ztratil kufr se vším oblečením. Šla si ho dokoupit do sportovního oddělení v obchoďáku a pořídila si teplákovou soupravu „Borussia Dortmund“,žluto-černou… Pustili jsme jí pár našich skladeb a ona si vybrala jednoduchý rytmus tracku Wealth – původně to byla jen linka bicích, ani to nemělo písničkovou strukturu. Track se z toho stal až poté, co jsme si po naší studiové session tu věc ještě párkrát poslali tam a zpátky. Nahráli jsme společně v tom týdnu ještě dvě další věci, byla to skvělá práce.
Co další spolupráce na novém albu, případně nějaké budoucí?
Oslovili jsme pár lidí, se kterými jsme chtěli točit – byli to Tommy Cash, Lorenzo Senni a Otto von Schirach. Taky jsme nahrvali s kapelou Fjaak, ale výsledek jsme na album nedali. Siriusmo za námi chodil do studia dvakrát týdně. Pouštěli jsme mu všechny naše tracky a nápady. Pomohl nám vyřešit nějaké složitější otázky kolem harmonie a taky vypít litry kávy:)
Noé album jste natočili hodně rychle, jak ten proces probíhal?
Hledali jsme směr a čacový rámec, který by odpovídal tomu, co představuje MODESELEKTOR v roce 2019. Po live turné s MODERAT nám to chvíli trvalo. Dva roky jsme o tom mluvili, 6 měsíců prokrastinovali a jediný měsíc točili.
Kdo je Bronko? Bronko Nagurski?
Řekněme že ano, nebo bychom mohli mít na mysli americké auto Ford Bronco – stejně jako v ModeseleKtor jsme změnili C na K.

Fakt se mi líbí divné vokály v I am Your God, jak jste je točili?
To je tajemství číslo jedna, ale prozradíme ti ho… Otto von Schirach za námi přijel asi na týden do studia. Původně jsme si s ním chtěli udělat nějaký workshop  sound designu a programování efektů, a dopadlo to tak, že křičel do mikrofonu „I am your god“.

Co je super a co je špatné na současném Berlíně?
Je super, že pořád máme krásné letiště TXL. Špatné je, že se TXL během následujících asi dvou let uzavře (nebo taky ne).
Tři místa, kam v Berlíně rádi chodíte?
Místo 1: Naše studio
Místo 2: Letiště Tegel
Místo 3: Obchod s deskami Hard Wax Record Store
Jak se udržujete v dobré kondici (a náladě!), když ponocujete a hodně cestujete a není vám už 20?
Ach jo –
Tajemství 1: Mít děti
Tajemství 2: Nemluvit o věku a o stárnutí
Tajemství 3: Jezdit v autě z roku 1994 a cítit se tak jako v roce 1994
Tajemství 4: Být nejvíc cool a v pohodě člověk na světě:-)
Co bychom měli vědět o vašem novém albu a není to na první pohled patrné?
Měli jsme jiný seznam skladeb. První verze alba obsahovala 12 nebo 13 věcí, druhá asi 10 a na finální je 8. Je docela snadné věci redukovat.
Stránka akce:
Web Roxy:

Comments

comments

Vyhledat