Anketa o módě a stylu: Ester Geislerová

Ester Geislerová, foto Petr Jandera
Ester Geislerová, foto Petr Jandera

Herečka Ester Geislerová a módní návrhářka Josefina Bakošová navazují na úspěšnou kolekci Manifesto a Manifesto/Emet  novou kolekcí šatů – nočních košilek, nazvanou “ To a jen sen.“

Nová kolekce košilek “To a jen sen”, které jsou zároveň i šaty na denní nošení, byla inspirována snem o odpočinku a relaxování. „Přivádíme na svět náš další společný sen. Každý z našich projektů vzniká spontánně a na základě příběhů a situací, které se objevují v našich životech nebo v našem okolí. Vytvořily jsme košilky, které jsou zároveň i šaty. Jsou pohodlné pro noční spánek a krásné na denní nošení. Ráno se probudíte a můžete jít rovnou ven, zůstat ve snu a snít dál,“ říkají k nové kolekci její autorky Ester Geislerová a Josefína Bakošová.

Naše klasické anketní otázky jsme položili postupně oběma tvůrkyním, tentokrát odpovídá Ester Geislerová.

 

Vaše definice módy a stylu?

Pěna dní lidské mysli, společnosti a kultury, zformovaná do našich textilních ulit, kterými se obalujeme a dáváme najevo, kdo jsme, co si myslíme a jaké stanovisko v tuto chvíli zaujímáme. S Josefínou se snažíme předávat naší společnou tvorbou i nějaké další poselství, které může vést k hlubšímu zamyšlení, doplňujeme je dalšími formami, ať už je to kniha, píseň nebo představení o vztazích: https://goout.net/cs/divadlo/terapie-sdilenim/auwwd/     

Co máte nejraději na své práci?

Já miluju lapání inspirace každý den. Miluju ten pocit, když už se to hejbe, kdy jsou všichni zapojení, kdy to naskočí a pak už to jede.., jeden nápad následuje další, zapisování, kreslení, obvolávání, sdílení, radost,  dolaďování, sunutí ke konci, radost z dokonané práce. Ale zároveň mě těší ten proces, jak zkoušky na naše nove představení „Terapie sdílením“, vymýšlení herců, kteří namluví audioknihu Terapie sdílením, každou schvalovačku fotografií ke kolekci „To a jen sen.“ Miluju to, protože to je naše a věříme tomu a baví nás tvorba samotná. Na herectví mám ráda hledání postavy, převtělování, kostýmní zkoušky, první natáčecí den, chvěni v břiše, zvláštní lokace, legraci na place, dokončení, premiéru, oslavu.

Na moderování mám ráda psaní scénáře, vymýšlení kostýmů, humor lehce na hraně, s mojí kamarádkou Johanou Ožvold jsme už moderovaly asi sedm akcí a baví nás to čím dál tím víc.

Jak si dobíjíte baterky?

To záleží, kolik mám času, ale mohu to vyjmenovat hala bala.

Chalupou, lesem, pecí, Svatou Kateřinou, spánkem, jógou, výstavami, vařením, běháním, procházkama s Liškou (moje fenka), čtením, vypnutým telefonem, koukuním na filmy a hlavně cestováním!

Co vás zaručeně potěší?

Moje děti, vším!  Psaný dopis. Vůně Blue Azuli od Armani, kytky od Pepy, voňavý prádlo, knihkupectví v zahraničí, houby v lese, rodinná setkání, točená vanilková, večírky s kámoškama, chcechtání se s Josefínou, krásný videoart, masáž, moře, oceán, sushi. Taky mám ráda kočky. 

Váš tip, co dělat proti šedi:

Neuzavírat se do svých vlastních či společenských bludných kruhů. Vyjít ze svojí komfortní zóny. Být občansky aktivní, neboť pospolitost přináší radost! Občas jít na akci, kterou neznám.  Rozšiřovat si obzory. Objevovat.

 

Comments

comments

Vyhledat