Milano Design Week: COS odhalila velkoplošnou instalaci Conifera

COS X Mamou Mani Karin Gustafsson, COS Creative Director & Arthur Mamou Mani Image Courtesy Of COS By Mark Cocksedge
COS X Mamou Mani Karin Gustafsson, COS Creative Director & Arthur Mamou Mani Image Courtesy Of COS By Mark Cocksedge

COS ODHALIL INSTALACI, KTERÁ NABÍZÍ POHLED DO BUDOUCNOSTI

Londýnská značka COS odhalila velkoplošnou architektonickou instalaci Conifera, kterou u příležitosti milánského Design Weeku vytvořil francouzský architekt Arthur Mamou-Mani a jeho stejnojmenné studio. Instalace je vytvořená 3D tiskem z obnovitelných zdrojů a byla navržena speciálně pro COS do prostoru milánského Palazzo Isimbardi, paláce z 16. století, na jehož nádvoří a zahradě je otevřena pro veřejnost po dobu průběhu Salone del Mobile, 9.–14. dubna 2019.

COS X Mamou Mani Conifera

„Bylo nám skutečně potěšením představit instalaci Conifera,poznamenává Karin Gustafsson, kreativní ředitelka spol. COS. „Práce studia Mamou-Mani nabízí pohled do budoucnosti; ukazuje, co vše se dá vytvořit z kombinace obnovitelných materiálů a moderních technologií, které čerpají inspiraci z přírody.  Vidět instalaci na místě přímo v paláci je zhmotnění vize, kterou jsme na začátku spolupráce měli, je to kombinace našeho společného zájmu o řemeslo a inovace. Doufáme, že návštěvníky bude dílo inspirovat stejně jako nás a že zapojené pracovní procesy poslouží budoucnosti designu a architektury.“

Conifera byla digitálně vytvořena ze sedmi set vzájemně propojených modulárních bio cihel vytištěných 3D tiskárnou ze směsi dřeva a bioplastů. Jako jedna z největších struktur, které byly dodnes touto metodou zkoncipovány a realizovány, odráží Conifera novou generaci architektury, která představuje pokrok v oblasti materiálních inovací, technologií a kreativity.

Instalace je tvořena moduly, které přecházejí ze směsi dřeva a bioplastu na nádvoří až k průsvitnému bioplastu v zahradě paláce. Každá bio cihla je vytvořena z plně kompostovatelných zdrojů vytištěných ve formě vzájemně propojených strukturálních mřížek, což optimalizuje využití materiálu a umožňuje pronikání světla strukturou, když skrz ni návštěvníci procházejí. Stezka se tak stává digitálně vytvořeným přemostěním mezi světem lidských výtvorů a přírodou.

Instalace Conifera byla navržena na základě volného zadání společnosti COS, a ve výsledku vznikla za využití procesu pracujícího s parametrickým designem, který postupně přizpůsoboval koncepci instalace jak novým technologiím, tak inovativním materiálům.  Dílo vertikálně propojuje konstrukci a design, formuje přímé propojení designu s robotikou: architekt je designérem a současně tvůrcem. Modulární povaha instalace Conifera nabízí celé struktuře zachování určitého odkazu; jednotlivé kusy se dají přetvořit a přestavět do nových tvarů v závislosti na nejrůznějších kontextech.

Unikátní projekt je pro londýnskou značku v pořadí již osmou instalací na designovém veletrhu Salone del Mobile a první spoluprací s Mamou-Manim.

Conifera je pro veřejnost otevřena do 14. dubna 2019 v Palazzo Isimbardi, Corso Monforte 35, 20122 Milán, v historické budově pocházející z 16. století.

 

COS X Mamou Mani -Conifera

#COSxMamouMani

cosstores.com/Salone

@cosstores

Comments

comments

Vyhledat