Blogerka představuje recyklovanou módu

foto: Tereza Hořtová
foto: Tereza Hořtová

Nedávno začal fungovat nový e- shop značky P/J collection, který představuje recyklovanou módu. Za projektem stojí blogerka PJ a eshop naleznete na adrese www.stylebrunch.cz/shop.

foto: Tereza Hořtová

Co je to za oblečení a v čem je jiné?
Je jiné ve své exkluzivitě. Každý kus, který se na eshopu objeví je naprostý originál. Proč? Protože se jedná o kusy přešité ze sekáče. Proč? Protože je to ekologičtější. A navíc to šije PJ úplně sama a za docela etických podmínek (víno, kočky, rock’n’roll, všechno má).

Kromě modelů, které průběžně doplňuji zároveň i nabízím jiné na míru. Funguje to tak, že mi zákazník napíše, že by se mu líbilo něco takového a makového v té a té velikosti. Společně se pak domluvíme na ceně, kterou nepřekročíme a pak začne celý ten proces, obrážení secondhandů, stříhání a šití. 

Jak to celé vzniklo?
S touto myšlenkou koketuji již delší dobu. Jsem proti fast-fashion, ale zároveň jsem se ještě nenaučila fungovat s minimalistickým šatníkem. Hlavně protože můj styl se stále vyvíjí a ačkoliv mám také pár dražších kusů, na které nedám dopustit, přeci jen bych si občas šla zahřešit nad nějaké sezónní trendy. Problém je, že na to abych šla hřešit k návrhářům rozpočet nemám a tak jsem cítila víc a víc nějakou mezeru, kterou jsem se rozhodla vyplnit sama. Začala jsem si pro sebe upravovat secondhandové oblečení, které splňovalo to, co se mi zrovna v tu sezónu líbilo.

Minulý rok jsem zašla trochu dál a udělala mini kolekci, kterou jsem dala na vinted. A tak to začalo. Během dvou týdnů byla rozprodaná a slečny mi začaly i psát své představy, co by se jim líbilo, a jestli bych jim to nemohla ušít. Pamatuji si jak jsem z toho byla nadšená a úplně první takový výrobek byly džíny s perličkami. Ta práce mě začala hrozně bavit a dávala mi smysl což je to nejdůležitější.

Rok jsem plánovala co a jak až teprve dnes celoroční přípravy vyvrcholily v můj vlastní eshop s recyklovanou módou šitou přímo tady u nás v Čechách.

S jakou pravidelností budou přibývat nové kousky?
V ideálním světě si představuji každý týden, nejdéle 14 dní něco nového. Samozřejmě se to odvíjí i od objednávek kousků na míru. Všechno prochází mýma rukama a všechno si žádá svůj čas. Ale nenechám eshop prázdný!

Comments

comments

Vyhledat