Studentka za vás bude žít život, který jste nestihli

foto Petr Kubáč
foto Petr Kubáč

Lucie je studentka, která si vymylela zvláštní projekt. Bude žít za vás – to, co jste vy nestihli, prožije ona. 

Proč? Je to její práce v rámci studia na umělecké škole. Nás ten nápad do nemalé míry fascinuje, a tak se s vámi dělíme o to, co nám kvěci poslala. A pokud chcete, přihlaste se jí (viz dále). Může žít i váš život. A teď už dejme slovo autorce:

 

Jmenuji se Lucie a jsem studentkou ateliéru Aplikovaná a reklamní fotografie na Fakultě umění a designu UJEP v Ústí nad Labem.

Projekt Co jsi dnes nestihl, udělám zítra za tebe vznikl a stále vzniká jako studentská práce, dovedlo mě k němu společné ateliérové zadání – Fiktivní vzorky: morfologie člověka v současném propojeném světě. 

Žijeme v rychlém světě, kde bez dobré organizace času nemáme možnost stihnout vše, co jsme si naplánovali, a proto jsem se ve své práci rozhodla věnovat činnostem, které někdo nestihl. Chtěla bych vytvořit prototyp nestihlého člověka, kterým se na určitou dobu stanu já sama.

Vznikla webová platforma, na které zatím shromažďuji informace, kdy, kdo a co nestihl. Následně budu data zpracovávat a z dílčích nestihnutých činností si poskládám jeden svůj pracovní týden, kdy budu žít nestihlý život jiných lidí a fiktivně za ně plnit jejich resty ve svých podmínkách. Například pokud někdo nestihne umýt okna, tak já u sebe v bytě umyji okna a pokud někdo nestihne jít na kávu se svojí babičkou, tak já pojedu za svou babičkou a dám si s ní kávu.

Do tohoto projektu se může zapojit každý, stačí se zaregistrovat na webu a pak už jen přidávat příspěvky o tom, co jste zrovna nestihli, a pokud zrovna stíháte vše, můžete web navštěvovat pouze jako divák. „

 

https://www.cojsidnesnestihl.cz

https://luciehyskova.cz

 

Comments

comments

Vyhledat