Národní galerie ožila potřetí letním programem Anežka live!

foto: pořadatel akce
foto: pořadatel akce

V Klášteře sv. Anežky České byl zahájen již třetí ročník letního programu Anežka LIVE!. Tradiční náplň – procházky, dětské a sportovní aktivity či letní kino – letos doplní speciální programová nabídka související s oslavami 30. výročí sametové revoluce.

Od května až do září bude klášterní areál a jeho blízké okolí ožívat výtvarným umění, koncerty, filmy, workshopy nebo tradičně oblíbenými hodinami jógy v zahradách. Několik speciálních programů včetně filmových projekcí bude věnováno připomenutí 30. výročí pádu komunistického režimu v Československu. V červnu proběhne také dvoudenní akce UMPRUM ve stavu klimatické nouze, během níž studenti Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze představí dokumenty, divadelní představení, koncerty, scénická čtení i sochařské, zvukové a video intervence hledající nové scénáře budoucnosti v reakci na environmentální krizi a klimatické změny.

Do 16. června budou mít návštěvníci kláštera možnost vidět také aktuální výstavu díla sezóny Pieta z Bílska. Zachráněný pozdně gotický skvost z jižních Čech. Ta doplňuje sbírkovou expozici středověkého umění v prvním patře.

Vstup do areálu Anežského kláštera, včetně jeho zahrad se sochařským parkem a prohlídkového okruhu, je celoročně volný – stejně jako celý letní program. NGP dokončila v roce 2016 rozsáhlou revitalizaci celého areálu, díky níž zpřístupnila obě klášterní zahrady, které doplnila sochami předních českých autorů, mimo jiné Aleše Veselého, Jaroslava Róny, Stanislava Kolíbala, Františka Bílka nebo Karla Malicha. V interiérech areálu vznikly nový prohlídkový okruh, včetně jeho dětské varianty, a expozice lapidária.

Aktuální informace k pátečnímu zahájení Anežky LIVE! jsou k dispozici na Facebooku, celý letní program je pak průběžně doplňován na webu NGP.

Comments

comments

Vyhledat