Reserved představuje podzimní kolekci v avantgardním boho stylu

foto: Reserved
foto: Reserved

Podzimní kolekce Reserved, byť vyladěna o moderní střihy a sportovní doplňky, je ódou na bohémské oblékání umělců z počátku 20. století. Jednotlivé designy jsou však inspirované různými styly. Vzory nám připomínají retro, látky jsou zase inspirované nomády a kočovným způsobem života a střihy vycházejí ze života bohaté městské třídy. Vše spojuje nádech nostalgie. Romantická atmosféra celé kolekce nás ale nesmí klamat, designéři si nechali záležet, aby kolekce byla současně i zcela funkční. Mix všech těchto prvků dělá kolekci jedinečnou a dodá podzimnímu šatníku ten originální nádech.

V dámské kolekci dominují kousky s historickými siluetami jako jsou saténové šaty se sukní v  délce pod kolena a nadýchanými rukávy či šaty ozdobené výšivkami a průstřihy. Pozornost také upoutají bohatě zdobené šaty a sukně v bohémském stylu. Dlouhé maxišaty zaujmou vzorem připomínající tapetu z padesátých let, zatímco krátké šifonové šaty zase výrazným květinovým motivem.

Pánská kolekce by se dala popsat jako setkání šlechtice a technika. Výsledkem je eklektická směs elegantního a praktického oblečení. Hlavními kousky jsou kostkované kabáty „Chesterfield“, bundy inspirované střihem košile tzv. shackets, oversize kabáty ve vzoru rybí kosti, dlouhé pletené šály a v neposlední řadě také cigaretové kalhoty, bundy a svetry s potiskem. Důležitou roli hrají také vojenské vesty inspirované pracovním oblečením, oversize džínové košile a sportovní praktické bundy. Praktické prvky (např. hodně kapes) se často střetávají s elegantními motivy a vytvářejí tak společně zajímavé a originální outfity. Díky této kombinaci se celá kolekce stává velmi univerzální a dá se využít  po celý den při  různých příležitostech. Charakteristickým rysem je také tlumená barevná paleta, ve které převládají odstíny šedé, lahvově zelené, tmavě modré a vínové.

Důležité rysy kolekce se promítají i do reklamní kampaně, kterou fotografoval Mateusz Stankiewicz. Ženské a mužské modely v interiérech secesních paláců připomínají dobu módy savoir-vivre. Spíše pragmatická atmosféra ale dělá fotografie současně zcela moderními. Stejně jako jsou žena i muž značky Reserved.

Comments

comments

Vyhledat