SaSaZu přichází s dim sum kolekcí

foto SaSaZu
foto SaSaZu

Má se za to, že první dim sum byly vyrobeny v severní Číně a během staletí prošly pozoruhodným vývojem. Stejně tak názvy těchto drobných delikates se s časem výrazně proměnily. Původně byly dim sum luxusní pochoutkou určenou pro stůl císaře a jeho rodiny. Pak si je dopřávaly zámožné rodiny a konečně byly dim sum servírovány i v čajovnách, zejména v rušných čajových domech lemujících slavnou Hedvábnou stezku.

Dim sum se v posledních letech natolik usídlily v západním světě, že v kulinářských metropolích vznikají speciální dim sum menu či dokonce zcela specializované restaurace. Pražská restaurace SaSaZu právě přichází s vlastní vybranou dim sum kolekcí, kterou vytvořil její šéfkuchař Andy Tan. Na přípravě menu, které je tradičně čínské a zároveň kombinuje současné fusion trendy, Andy úzce spolupracoval se zbytkem týmu. SaSaZu představuje svoji dim sum kolekci jako součást nového menu.

foto SaSaZu

Comments

comments

Vyhledat