PARAZIT napadl i česká kina

www.aerofilms.cz
www.aerofilms.cz

Černá komedie režiséra Bong Joon-hoa Parazit se po prvním víkendu v kinech pyšní návštěvností 11 332 diváků. Tento výsledek značí nejen suverénně nejlepší vstup korejského filmu do českých kin v historii, ale i jeden z největších úspěchů asijského filmu v českých kinech posledních dvou dekád. Parazit tak má skvěle našlápnuto stát se nejúspěšnějších asijským filmem v českých kinech od roku 2001, kdy slavil celosvětový úspěch třemi Oscary oceněný Tygr a drak

Parazit má zároveň nejlepší start mezi všemi vítězi festivalu v Cannes v českých kinech od roku 2002, kdy na Riviéře triumfoval Polanského Pianista. 

Parazit hlásí skvělé výsledky ze všech zemí, kde doposud byl uveden – a jsme rádi, že Česko není výjimkou. Těšíme se, kam až to Bongův geniální žánrový mix dotáhne a věříme, že šuškanda kolem filmu nekončí – americká premiéra filmu je za dveřmi a už nyní se o něm mluví v souvislosti s Oscary,“  říká Ivo Andrle z distribuční společnosti Aerofilms. 

Příběh o chudé, ale mazané rodině, která se rozhodne infiltrovat do domácnosti bohatého byznysmena, slaví úspěch všude po světě – v domovské Jižní Koreji jej vidělo přes 10 milionů diváků, ve Francii se s 1,6 diváky stal divácky nejúspěšnějším vítězem Cannes za posledních 15 let. Do amerických kin Parazit vstupuje tento týden a očekávání jsou vysoká – o filmu se hovoří nejen v souvislosti s téměř jistou nominací na Oscara za nejlepší mezinárodní film, ale i jako o možném kandidátovi v několika dalších kategoriích. 

Parazit od svého květnového triumfu na festivalu v Cannes sbírá nadšené ohlasy od diváků i kritiků po celém světě. V mezinárodní filmové databázi IMDB je aktuálně 73. nejlépe hodnoceným filmem všech dob a na webu Rotten Tomatoes hlásí 100 % pozitivních recenzí od kritiků. 

Parazita hraje více než 100 kin po celé ČR: http://bit.ly/Parazit_v_kinech 

Comments

comments

Vyhledat