Studentské filmy na velkém plátně

Studenti Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku uvedou v pátek 31. 1. 2020 od 19 hodin v pražském Kině 35 (Francouzský institut) čtyři žánrově rozmanité snímky. Uskuteční se FAMOsféra 2020.

Dvě hodiny dlouhá přehlídka, za níž stojí organizátoři Jan Šipan a Martin Synek, představí výběr z toho nejlepšího, co se na se FAMO a SVOŠF za rok 2019 urodilo. Nebude chybět emotivní drama, černá komedie, napínavý thriller nebo černobílý mysteriózní počin.

Pomeranč / r. Jan Daniel / 15 min

Příběh mladého vesnického prodavače ovoce, který se zamiluje do zelinářky. Vztahu však brání jeho nízké sebevědomí a problém s nadváhou. Hraný snímek se citlivým způsobem zabývá přijetím sebe samého.

Funebrák / r. Barbora Kočičková / 15 min

Maloměstský ráj, který se pyšní nejnižší úmrtností v zemi. Všichni obyvatelé žijí spokojeným životem a na nic si nestěžují. To je přece idylka. Tedy pokud nejste majitel pohřebního ústavu, jenž nemá co jíst. Černohumorný příběh sleduje dva přátelé – neúspěšného policistu a zkrachovalého funebráka – kteří se rozhodnou jít své práci naproti.

Hovor / r. Ondřej Burda / 18 min

Je chladný jarní večer a Tomáš je právě ve městě daleko od svého domova. Telefonuje si s Annou, která mu náhle oznamuje, že před jejich domem stojí podezřelý muž. Ten nejprve agresivně buší na dveře a poté se skrz okno dostává do domu. Začíná zoufalý boj s časem, přičemž se Tomáš musí co nejrychleji dostat domů a Annu před záhadným cizincem zachránit. Pravda ale není vždy taková, jak se na první pohled zdá.

Dusno / r. Michal Starý / 25 min

Max Varga vlastní soukromou společnost, jejíž činnost spočívá v poškozování osob na objednávku zadavatelů. Během jedné akce však jeho zadaný subjekt zmizí. Začíná zoufalý boj s časem, ve kterém nesmí zklamat svoji zadavatelku Lolu Liebermanovou a zároveň se dostává do sporu se svým kolegou Tomem Karloffem. Film Dusno se zabývá morálním propadem člověka, který kolem sebe dlouhodobě budoval zlo do doby, než jej samotného začalo sžírat. Tematicky i stylově se film odkazuje ke konvencím filmu noir, avšak tvůrčím záměrem bylo známé vizuální prvky (low-key svícení či vychýlené obrazové kompozice) obohatit o pro klasický noir netradiční prvky, jako jsou například ruční kamera či elektronická hudba.

Vstupenky lze zakoupit na GoOut: https://1url.cz/NztqM

 

Comments

comments

Vyhledat