Tak co doma? Anketa (IX.)

Máme pro vás domáckou anketu. Většina z nás nechodí do práce v běžném režimu – a nikdo z nás nechodí v běžném režimu za zábavou. Jak to dělají ostatní, jak si se situací poradí? 

 

Lukáš Matějček – cestovatel, dobrodruh a zakladatel české značky batohů Bagind

Lukáš Matějček, foto archiv LM

Co děláte doma, když nemůžete být venku?
Mám čas se zamyslet, jak naši značku Bagind posouvat dál a dál. S tím jsou samozřejmě spojeny různé aktivity, které jsou k tomu nezbytné. S týmem si denně voláme, ale nejen pracovně. Zrovna dnes jsme měli skupinový hovor v jedenácti lidech, kde se objevil třeba náš kameraman, office manager, fotograf, copywriter, výkoňák a markeťák. Hodinu a půl jsme si jen povídali o tom, kdo a jak zvládá karanténu, hráli jsme hry, vykládali si vtipy a musím říct, že to každému z nás zvedlo náladu o nutný kus nahoru. Když jste zvyklí pracovat v týmu i týden v kuse po dvanácti hodinách a najednou máte být týden doma sami odříznutí, není vůbec lehké udržet týmového ducha.

Je něco, v čem je pro vás aktuální situace i pozitivní?
Všímám si, že ačkoliv nemůžeme denně do kanceláře a naše prodejny jsou zavřené, dokážeme zapojit kreativního ducha a vymyslet věci, na které bychom v hranicích komfortní zóny nejspíš ani nepřišli. Všechny úkoly plníme efektivněji, protože je s nimi daleko více práce, a tak si navzájem píšeme jen ty záležitosti, které to opravdu potřebují a nezatěžujeme se tím, na co stačíme každý sám.
Mám teď mnohem více času na navrhování nových výrobků. Prostě si udělám čas, sednu si do křesla a hodiny jen kreslím nové střihy. Zároveň mě aktuální situace nutí myslet daleko víc dopředu a předvídat kroky, které musíme udělat v korespondenci s aktuálním děním. Takže s tím jsou spojeny i marketingové kampaně, které musíme daleko více promýšlet do hloubky, protože jakákoliv chyba by mohla mít daleko větší následky, než v době, kdy nebyl celý svět v momentální krizi.

Co plánujete, až mimořádná opatření skončí?
Samozřejmě ihned otevřeme naše prodejny. Jinak se pro nás nic moc nezmění. Budeme se sice moci znovu scházet v kanceláři, ale náplň práce zůstane stejná. Stále budeme vyvíjet nové výrobky, stále budeme kreativně smýšlet nad marketingem, stále budeme aktivně komunikovat s našimi milými zákazníky.
Já věřím tomu, že největší krize opadne v průběhu června, což je doba, kdy budeme realizovat ty největší projekty, které jsme si na letošní rok naplánovali. Teď máme alespoň čas to vše do puntíku připravit.


Václav Staněk, majitel značky bot Vasky

Václav Staněk, foto archiv VS

Co děláte doma, když nemůžete být venku?
Trávím čas s rodinou, vzdělávám se a především pracuji. Bydlíme u lesa, a tak v mém denním rozvrhu nechybí ani běh nebo procházka (s rouškou samozřejmě).
Je něco, v čem je pro vás aktuální situace i pozitivní?
Na tom, že jsou lidé nemocní a umírají, není pozitivního nic. Nicméně pokud se bavíme o karanténě – jsem za ni rád, všichni běžíme moc rychle a je třeba občas si odpočinout. Věřím, že mnoho lidí během této doby načerpá spoustu energie. Co se týče ekonomické krize, uvidíme co nás čeká a jak moc velký průšvih z toho bude. V každé krizi je však také mnoho příležitostí.
Co plánujete, až mimořádná opatření skončí?
Vrátit se do běžného režimu, potkávat se s kamarády, vrátit se do kanceláře a tvořit společně to, co teď musíme na dálku. Uvidíme, kdy se otevřou hranice a především, kdy bude USA v pořádku. Již delší dobu plánujeme výlet do Spojených států.


Další ankety čekejte brzy!

PS: Sledujte naše sociální média. Pod hashtagem  #protisedidoma najdete tipy na to, co dělat doma.

Comments

comments

Vyhledat