Tak co doma? Anketa (X.)

Máme pro vás domáckou anketu. Většina z nás nechodí do práce v běžném režimu – a nikdo z nás nechodí v běžném režimu za zábavou. Jak to dělají ostatní, jak si se situací poradí? 

 

Markéta Faustová, jógová lektorka

(PS: online lekce jógy na svém serveru Moje Jóga nyní nabízí zdarma)

foto archiv Markéty Faustové

Co děláte doma, když nemůžete být venku?
Každé ráno věnuji 15minutovému dechovému cvičení, které vysílám živě pro své studenty i ostatní, samozřejmě zdarma, na svém instagramu. Potom toto krátké video ještě natočím, archivuji a ukládám. Myslím, že rituály jsou potřeba víc než kdy dřív. Potom začíná moje ranní cvičení. Tenhle ranní start mě pak nakopne k dalším činnostem. Den trávím se dvěma svými chlapci, když spinkají, snažím se pracovat, psát texty a s nimi i bez nich se věnovat tvořivým činnostem.

Je něco, v čem je pro vás aktuální situace i pozitivní?
Sleduji, jak jsou lidé soucitní a ohleduplní. Jak pomáhají, kde mohou a jak se naše kultura stejně jako i cvičení přenesla na online. Sama mám webový server MOJE JÓGA (moje-joga.cz) s lekcemi jógy online. A hned v den vyhlášení karantény jsem ho zpřístupnila zdarma všem. Každý se snaží pomoci, jak může.

Co plánujete, až mimořádná opatření skončí?
Tenhle čas nás učí neplánovat. Tedy opravdu neplánuji vůbec nic a docela mi to přináší takový nepopsatelný vnitřní klid. Jsem uprostřed toku dění. Je na nás, abychom se do toho proudu s důvěrou uvolnili.
V klidu se vrátit.

foto archiv Markéty Faustové

Ondřej Hutník – šéfkuchař Food Way Cateringu ze sítě Together

Ondřej Hutník, foto archiv OH

Co děláte doma, když nemůžete být venku?
Snažím se nekoukat tolik na televizi, ale víc číst knížky. Mám doma knihovnu, která obsahuje víc jak 200 kuchařských knih. Nikdy jsem nevěřil, že je budu někdy schopen vůbec přečíst. Momentálně už se mi to tak nereálně bohužel nezdá.
Je něco, v čem je pro vás aktuální situace i pozitivní?
Díky pracovnímu vytížení jsem toho ve svém osobním životě moc nestíhal. Teď mám šanci věnovat se víc své rodině a nejbližším. Stáhnul jsem si instruktážní videa od fitness trenéra pro cvičení v domácích podmínkách, takže se snažím dostat do kondice. To stejné platí i pro životosprávu, konečně mám čas jíst zdravě a pravidelně v menších dávkách.
Co plánujete, až mimořádná opatření skončí?
Co nejdřív začít pracovat!! Už teď mě svrbí prsty a v hlavě mi lítá miliony nápadů, co bych mohl naším hostům nabídnout. Mít práci už nebudu brát jako samozřejmost. Práce pro mě vždy byla zároveň koníčkem, až skončí mimořádná opatření, bude to platit dvojnásob. Myslím si, že budu odpočatý na roky dopředu.


Robert Vaverka – vrchní manager restaurací Bruxx a Vinohradský Parlament

Robert Vaverka, foto archiv RV

Co děláte doma, když nemůžete být venku?
S paní jsme pro celou rodinu a pro pár sousedů ušili roušky.
Řeším také práci, převážně po emailech. A zbytek dne zatím věnujeme generálnímu úklidu celého domu.
Chystám se namalovat svůj první obraz.
Je něco, v čem je pro vás aktuální situace i pozitivní?
Jsem velký optimista, takže se snažím brát vše pozitivně, i když je to těžké.
Co plánujete, až mimořádná opatření skončí?
Naplno pracovat. Určitě bude spousta práce se spuštěním provozu restaurací.


PS: Sledujte naše sociální média. Pod hashtagem  #protisedidoma najdete tipy na to, co dělat doma.

Comments

comments

Vyhledat