Svátek matek se blíží… Co vaši maminku potěší?

foto výrobce
foto výrobce

 

Druhá květnová neděle každoročně patří maminkám! Mezinárodní svátek, jehož kořeny spadají až do starověku, vzdává hold všem rodičkám. Malé děti jim z lásky malují obrázky a nosí květiny, ty starší vymýšlejí sofistikovanější dárky… Je jedno, zda je mamince třicet let, šedesát nebo devadesát – milou pozornost si zaslouží vždy! Dáme vám tipy, čím jí 10. května můžete udělat radost…

Dobroty s vůní Itálie 

Potěšte mlsný jazýček své maminky! Můžete vytvořit balíček dobrot, ale pokud si nejste jistí, jestli se strefíte do jejích chuťových buněk, lze zakoupit dárkovou poukázku na italské speciality do prodejny La Formaggeria Gran Moravia.

Naše tipy:

ROSA di SERA, 249,- Kč (zakoupíte v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)

Den matek je třeba oslavit – dopřejte proto své mamince luxusní přípitek s italským šumivým vínem Rosa di SERA, které zajistí tu pravou sváteční atmosféru.

Sušenky LOISON, 79,- Kč (zakoupíte v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)

Oslaďte mamce život! Italské máslové sušenky Loison v dárkové taštičce jsou to pravé pro labužníky, kteří si potrpí na kvalitní dobroty. Hodí se ke kávě i k čaji a díky balení po kusech lze mít vždy jednu pohotovostní v kabelce, když člověka honí mlsná…

Praktický pomocník na cesty

Termosky a termonádoby ocení všechny praktické maminky – uchovají díky nim jídlo i pití teplé (anebo studené, jak se jim bude zrovna hodit). Mohou si tak doma připravené pokrmy vzít s sebou na výlety, na chatu, do práce, anebo si vychutnat osvěžující nápoje při sportu či procházkách. 

foto výrobce

Termoska City Loop rose 0,5 l, 749,- Kč (www.termoo.cz)

Elegantní a přitom praktická termoska má skvělé izolační vlastnosti – pití v ní vydrží 8 hodin teplé a 16 hodin studené. Díky dokonalému těsnění je vhodná i pro sycené nápoje a funkce AromaSafe® zaručí uchování chuti. Je vyrobená z netoxických materiálů a odolná vůči oděrům a nárazům.

Termonádoba City rose 0,47 l, 749,- Kč (www.termoo.cz)

Nádoba, která dokáže uchovat jídlo až 7 hodin teplé a 14 hodin studené, je vyrobena z netoxických materiálů a díky povrchové úpravě colourProtect™ je odolná vůči oděrům a nárazům. Má praktický šroubovací uzávěr s poutkem, který 100% těsní, takže nehrozí, že se obsah vylije do kabelky či batohu. 

Outfit pro aktivní mamky

Slušivé a přitom pohodlné – oblečení z Norské módy se hodí nejen na cvičení, ale také na výlety, dovolené, zahrádku, anebo pohodové odpoledne u kávy a knížky. Díky barevným kombinacím a lichotivým střihům s ním navíc dámy udělají parádu i při procházkách městem…

Naše tipy:

Kari Traa legíny (www.norskamoda.cz)

Merino vlna je dokonalý přírodní materiál – je prodyšný, nešpiní se, při pocení nezapáchá, nemačká se, je lehký a příjemný na nošení, protože vlákna jsou jemná jako kašmír. Legíny mají navíc multifunkční využití – lze v nich sportovat, na podzim je vzít pod šaty místo punčocháčů a v zimě zase poslouží jako hřejivá spodní vrstva.

Podprsenka Kari Traa (www.norskamoda.cz)

Spodní prádlo je nedílnou součástí outfitu – a správná podprsenka je důležitá v každém věku! Díky tomu, že poskytuje dostatečnou oporu, uleví zádům a eliminuje jejich bolesti. Sportovní podprsenky navíc zvyšují komfort při pohybu.

Vzpomínky nikdy nezestárnou!

Každá maminka ráda dokumentuje první krůčky svých dětí (i vnoučat), zážitky z dovolených a výletů, rodinné oslavy narozenin i Vánoc… A tak si zaslouží vylepšit své vybavení! Chcete-li překvapit opravdovou bombou, kvalitní fotoaparát je ta správná trefa do černého! Hitem posledních let se stávají bezzrcadlovky, které si kvalitou snímků nezadají se zrcadlovkami a k tomu disponují mnohými výhodami – jsou malé a lehké, díky elektronickému hledáčku je vidět, jak bude výsledný snímek vypadat, a protože mají téměř celou plochu obrazového pole pokrytou ostřícími body, eliminují chyby ostření. 

Náš tip:

Bezzrcadlovka Nikon Z50, 22 990,- Kč (www.nikon.cz) 

Fotoaparát má obrazový snímač formátu DX s 20,9 miliony pixelů a vedle ostrého elektronického hledáčku je vybaven také výklopným dotykovým displejem, díky němuž lze vytvořit zajímavé fotky z různých úhlů – a je tedy skvělý i na focení rodinných selfie. Dokonale zachytí také momentky, protože má inteligentní automatické zaostřování s detekcí očí. A umí navíc sériové snímání frekvencí až 11 snímků za sekundu či natáčení videosekvencí 4K.

Pro krásné a zdravé vlasy

I z pohodlí domova lze vytvořit skvělý účes – a navíc díky pokročilým technologiím je možné minimalizovat poškození vlasů a zachovat je zdravé.

Náš tip:

Dyson Corrale, 12 990,- Kč (www.dyson.cz)

Novinka Dyson Coralle™ je první a jediná žehlička s ohebnými měděnými destičkami, které se přizpůsobí pramenu a drží ho pohromadě. Díky tomu stačí méně tepla pro dosažení stejného výsledku při žehlení, což vede k polovičnímu poškození vlasů. Teplotu je možné nastavit na 165 °C, 185 °C a 210 °C a navíc jde používat bezdrátově, takže si maminka může upravovat účes kdykoliv a kdekoliv.

Comments

comments

Vyhledat