Události v Kině Pilotů 16. 6. – 22. 6.

Seurapeli elokuva. Laura Birn ja Emmi Parviainen. Villinki. Helsinki. Heinäkuu 2019 (foto z filmu Víkend na chatě, zdroj Kino Pilotů)
Seurapeli elokuva. Laura Birn ja Emmi Parviainen. Villinki. Helsinki. Heinäkuu 2019 (foto z filmu Víkend na chatě, zdroj Kino Pilotů)

Předpremiéra finského hitu dřív než v zemi vzniku, Dny evropského filmu, dokument o loutkářích…

                                           

Víkend na chatě

Datum: Předpremiéra od 16. 6. 

Jelikož finská premiéra byla odložena na srpen, mají čeští diváci příležitost zajít na světovou kinopremiéru filmu. Jak to dopadne, když se sejde (bez signálu) 7 Finů a Finek a 1 Švéd vybavených nekonečným množstvím vodky na ostrovní chatě? To se dozvíte v nové letní komedii.                                                                      Vstupenky: http://www.kinopilotu.cz/2517031 

 

Dny evropského filmu

Datum: od 17. 6.

Již 27. ročník festivalu zaměřeného na nejzajímavější evropské filmy posledních let nabídne i letos přes 40 snímků z téměř 30 evropských zemí. Vedle prověřených dramatických žánrů se DEF letos zaměřují i na sci-fi, horory, avantgardu nebo dokumenty a také virtuální kino VR. Nabízí oceňované animované snímky, filmy pro rodiny s dětmi i filmy starých mistrů. 

Kino Pilotů uvede snímky Technoboss, Postiženi hudbou (skupina The Tap Tap), Hellhole, The Sound is innocent, Ray a Liz, Daleko, Spacedogs, Turné, Fomo, Další jehňátko a mnoho snímku pro virtuální kino.

Vstupenky: http://www.kinopilotu.cz

Na krev               Datum: od 19. 6.

Celovečerní dokument Na krev zachycuje osmou generaci loutkářského rodu Kopeckých skrze bratry Rosťu a Vítka Novákovy v klíčovém období jejich existence – od roku 2014, kdy získali svůj vlastní prostor pojmenovaný Jatka78 a poprvé přičichli k ambicióznějším projektům s novocirkusovým souborem Cirk La Putyka. 

Vstupenky: http://www.kinopilotu.cz/2531746 


Cyklus Citrus: Pláč svatého Šebastiána                                                                               Datum: 16. 6.

Nejpřekvapivější a nejpřehlíženější český film loňského roku. Dobové středověké drama debutujících režisérů Milana Cyroně a Tomáše Uhra odkazuje nejen černobílým širokoúhlým formátem na kultovní Markétu Lazarovou Františka Vláčila. Uvěřitelný scénář a přesvědčivé herecké výkony na čele s hvězdami Matějem Rumlem a Ondřejem Malým z něj činí zcela plnohodnotný a současný počin.

Vstupenky: http://www.kinopilotu.cz/2519239 

Kino stále promítá snímky Vysoká dívka, Psí láska, Fany a pes, V Síti,  Psi nenosí kalhoty, Králíček JOJO a další filmy.

 

Comments

comments

Vyhledat