Festival filmové hudby SOUNDTRACK bude zdarma

Již popáté proběhne v Poděbradech ve dnech 27-30/08/2020 SOUNDTRACK festival, tentokrát s podtitulem – „Jedeme dál!“. Festival proběhne dle aktuálních pravidel pořádání kulturních akcí, v open air režimu a program bude pro návštěvníky zcela zdarma.

SOUNDTRACK zahájí ve čtvrtek (27/08) české swingové melodie v podání Petra Soviče a skupiny Gramofon. Speciálním hostem koncertu bude moderátorka Daniela Písařovicová. Zahajovací večer vyvrcholí koncertem úspěšného skladatele, zpěváka, kytaristy a autora filmových hitů Michala Hrůzy s Kapelou Hrůzy.  V průběhu večera zazní jak zpěvákovy největší hity, tak i novinky z aktuálního alba Světlo do tmy.

Páteční večer představí unikátní světový projekt iMucha.  Na vnějších zdech poděbradského zámku poprvé ožijí v důmyslných animacích krásky z dnes již legendárních plakátů Alfonse Muchy, šperky nebo impozantní obří plátna Slovanské epopeje. „Pro diváky chystáme ochutnávku z velkolepé vizuální show iMucha. Projekt se skládá ze tří částí, které dohromady dávají jeden unikátní celek. Díky rozpohybování motivů z díla legendy české secese Alfonse Muchy v něm ožívají motivy více než sto let starých plakátů a pláten. Aktuálně je v pražském Obecním domě k vidění originální výstava, v rámci níž se ocitne v pohybu slavná sbírka plakátů Ivana Lendla. Dalším pilířem projektu je velkolepá umělecká projekce a show, z níž jsme speciálně pro SOUNDTRACK Poděbrady připravili poutavou ochutnávku v podobě velkoformátových projekcí. Provedeme diváky třemi tematickými bloky, od art nouveau až ke komiksu,“ říká Michal Dvořák, ředitel festivalu a producent projektu iMucha. Světová premiéra multimediální show Alfonse Muchy iMucha show je naplánovaná na 19. 5. 2021.

Po dvou letech se s výběrem svých nejznámějších melodií vrátí do Poděbrad hudební skladatel Ondřej Soukup. Sobotní večer s Filmy Ondřeje Soukupa v provedení Filharmonie Hradec Králové nabídne divákům to nejlepší z filmové hudby a české kinematografie. Zazní dnes již legendární melodie z filmů Kolja, Vratné lahve, Tmavomodrý svět, Akumulátor 1, Nejasná zpráva o konci světa a mnoho dalších. Oproti premiérovému uvedení koncertu na diváky čeká exkluzivní ukázka hudby a filmových záběrů z právě připravovaného filmu Juraje Jakubiska Perinbaba a dva světy, který bude mít premiéru v prosinci letošního roku.

Autor námětu, scénáře a zároveň režisér Perinbaby Juraj Jakubisko poskytl část filmu pro prezentaci na festivalu s tak velkým předstihem zcela výjimečně.

Živé provedení soundtracků doplněné o velkoformátové projekce na vnější zdi poděbradského zámku poskytnou divákům nezapomenutelný zážitek.Večerní koncerty si diváci nejlépe vychutnají z louky u Jezera a z mostu přes Labe.

Oba hlavní večery budou tradičně zakončeny tanečními afterparty v podobě videodiskoték. Pod poděbradským zámkem se bude tančit na filmové hity s DJ Adamem Nedvídkem a největší hity všech dob odehraje DJ Jiří Štěpo Štěpánek.

Finálovým koncertem letošního ročníku bude v neděli odpoledne vystoupení miláčka českých rádií a hlavně stále populárnějšího písničkáře Xindla X.

Atraktivní doprovodný program je tradičně zasazen do příjemného prostředí Centrálního lázeňského parku. I přes veškeré překážky, které letos festival potkaly, se dramaturgie neodchýlila od původního konceptu. Návštěvníci se mohou těšit na koncerty, filmové projekce, výstavy, workshopy i zábavné aktivity pro děti. Novinkou letošního ročníku jsou dvě buskingová místa v parku, kde dostanou prostor příchozí performeři ze všech oblastí umění. Areál parku bude doplněn pestrou gastro zónou.

 

___________________________________________________________________________

Vstupenky a celofestivalové Golden Passy zakoupené na původní SOUNDTRACK program jsou platné i pro ročník 2021.  Na www.ticketlive.cz/cs/change si je držitelé bezplatně vymění za vstupenky s aktuálními daty koncertů.

 

Informace o dalších krocích a jednotlivých bodech programu budou postupně zveřejňovány na webu www.sndtrck.cz  a sociálních sítích festivalu.

 

Původní program letošního festivalu se přesouvá o rok, na termín 26-29/08/2021.

Předprodej vstupenek v síti Ticketlive

Comments

comments

Vyhledat