Vyhledávání Google v roce 2020: Roušky, Prymula, Biden a TV seriál

Roman Prymula i Adam Vojtěch vyhledávanější než celebrity, všechny informace související s onemocněním covid-19 a návody na výrobu roušek či dezinfekcí. Ale třeba také Joe Biden a americké volby, které Češi překvapivě vyhledávali více než ty české, seriál Slunečná nebo oplakávání basketbalisty Kobeho Bryanta. Google opět po roce přichází s žebříčkem událostí, osobností a fenoménů, které hýbaly českou společností po celý uplynulý rok. 

 

Výjimečné okolnosti roku 2020 se podle očekávání výrazně podepsaly také na vyhledávání na internetu. Zatímco loňskému žebříčku neochvějně kralovala legenda české pop music Karel Gott, letošní vyhledávání na českém Googlu ovládly zejména výrazy související s pandemií. Jednalo se o koronavirus samotný, příznaky s ním spojené nebo stránky Ministerstva zdravotnictví a jeho tři letošní hlavní představitele. 

 

Ve snaze získat více informací pak Češi vyhledávali zpravodajský kanál ČT24, kvůli vzdálené výuce a práci pak programy Google Classroom a Office 365 od firmy Microsoft. Dlouhé večery strávené doma pak vedly ke zvýšenému zájmu o platformu Netflix či český seriál Slunečná. Velký zájem však v Česku vyvolaly také americké prezidentské volby, které se tak staly vyhledávanějším heslem než podzimní volby v Česku. 

Trendy roku 2020 

  1. Koronavirus
  2. Volby USA
  3. ČT24
  4. Google Classroom
  5. Ministerstvo zdravotnictví
  6. Office 365
  7. Netflix
  8. Slunečná
  9. Příznaky koronaviru
  10. Volby ČR

 

Události roku 2020

  1. Koronavirus
  2. Volby USA
  3. Volby ČR
  4. CNN
  5. Lockdown
  6. Libanon
  7. Írán
  8. Kometa
  9. Nouzový stav
  10. Black Lives Matter

 

Comments

comments

Vyhledat