Živé online prohlídky broumovského kláštera odhalí krásy knihovny

Klášter Broumov, Foto Jaroslav Winter
Klášter Broumov, Foto Jaroslav Winter

Ve čtvrtek 25. února a v neděli 14. března 2021 se virtuálně otevře vzácně dochovaná knihovna broumovského kláštera při živých online prohlídkách. Zájemci je mohou sledovat z pohodlí svých domovů, prohlídky startují v 16 hodin.

Obě prohlídky, kterými bude provázet průvodce Jakub Gruss spolu s archivářkou Evou Vodochodskou, se zaměří na klášterní knihovnu uchovávající 17 tisíc svazků knih. Zájemci se dozví řadu zajímavých informací z historie i současnosti, na které při běžných prohlídkách není dostatečný prostor. Detailně si díky kameře prohlédnou nástropní fresky, podívají se na ochoz knihovny a prolistují i nejvzácnější poklady z knihovního fondu. Součástí prohlídky bude také krátký předtočený úvod o historii kláštera a jeho založení benediktinským řádem.

„Prohlídkový okruh je od prosince uzavřen. S návštěvníky kláštera ale nechceme ztratit kontakt, proto jsme se rozhodli vyzkoušet jinou formu prohlídek. Po technické stránce půjde o celkem náročné natáčení, do kterého se zapojí širší tým – věříme však, že se vše vydaří a že budeme v sérii online prohlídek pokračovat i v dalších prostorách kláštera,“ uvedl Aleš Freiwald z Agentury pro rozvoj Broumovska.

Vstupné na prohlídku je 80 Kč, k zakoupení je na webu www.goout.net:

  1. 2. 2021 | 16:00 https://goout.net/…/klaster-broumov-knihovna…/szdbkfr/
    14. 3. 2021 | 16:00 https://goout.net/…/klaster-broumov-knihovna…/szebkfr/

Po zaplacení vstupného zájemci obdrží odkaz ke sledování prohlídky. K dispozici bude také platforma www.sli.do, na které budou moci zájemci klást průvodcům své dotazy, jež budou na konci prohlídky zodpovězeny.

Comments

comments

Vyhledat