Nové vydání časopisu Fotograf je o smrti

Vyšlo 38. vydání časopisu Fotograf. Je věnováno nelíbivému, přesto aktuálnímu tématu smrti. Podtitul Smrt, když si pomyslíš, je přejat z experimentálního projektu Liza Gennart: Smrť, keď si pomyslíš programátora Ľubomíra Panáka a básnířky Zuzany Husárové. 
 
„Téma smrti je kontroverzní, ale o to víc podstatné. Zvláště dnes, kdy jej pandemie silně zviditelňuje. Zaměřením tohoto čísla chceme říct jednoduché sdělení – neutíkejme před smrtí. Mnohé okolo nás se zásadně proměňuje. Máloco zůstane zachováno ve stejné podobě jako před pandemií. A snaha změnit náš vztah ke smrti, může být výzvou, která více než strach může vyvolávat naopak úlevu,“ doplňuje šéfredaktorka Markéta Kinterová.
Na 80 stranách časopisu najdete např. profil poměrně radikálního projektu The Party of the Dead (Strana mrtvých). Poutavý rozhovor uvádí designérka Kateřina Marková, která se již 15 let zaměřuje na správu osobních dat v souvislosti se smrtí. O digitální stopě, kterou za sebou zanecháváme, promluvila s Karlem Öhmanem, držitelem ocenění pro nejlepšího mladého výzkumníka v Británii v oblasti společenských a humanitních věd. Ve svém práci se zaměřuje na etické a politické výzvy plynoucí z rostoucího množství digitálních lidských stop.
Více informací na webu časopisu:

Comments

comments

Vyhledat